Ropo Capital - viivästyskorko

Viivästyskorko kuluttaja-asiakkaille 11,5 %, kaupallisissa sopimuksissa 12,5 %

Suomen Pankki on vahvistanut viitekoron ja viivästyskorot seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Korkolain mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1.-30.6.2024 on 4,5 %. Tänä aikana viivästyskorkoprosentti on kuluttaja-asiakkaille 11,5 % ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa 12,5 %. Korkeampaa viivästyskorkoa sovelletaan yritykseltä toiselle tai viranomaiselta yritykselle suoritettaviin maksuihin.

Viivästyskorko on kuluttajakaupassa viitekorko lisättynä korkolain 4 §:n mukaisella 7 prosenttiyksikön lisäkorolla ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa viitekorko lisättynä korkolain 4 a §:n mukaisella 8 prosenttiyksikön lisäkorolla.

Suomen Pankki vahvistaa viitekoron ja viivästyskorot puolen vuoden välein.

Lisätietoja | suomenpankki.fi »