Muistutus- ja perintäpalvelu

Automatisoitu muistutus- ja perintäpalvelu minimoi saatavien hallinnan manuaaliset työvaiheet ja tehostaa kassankiertoa. Systemaattinen muistuttaminen näkyy asiakkaiden maksukäyttäytymisessä nopeasti ja perintä tukee maksujen kotiuttamista.

Hyvin hoidettu muistuttaminen ja perintä ovat osa asiakkuuden hoitoa. Palvelumme avulla voit automatisoida muistutus- ja perintäprosessin, jolloin muistutukset lähetetään automaattisesti, kun eräpäivä ylittyy ja sovitut määreet täyttyvät. Jos maksua ei muistutuksista ja maksuhuomautuksista huolimatta saada kotiutettua, voidaan perintää jatkaa oikeudellisessa perinnässä.

Muistutus- ja perintäprosessi määritellään asiakkaan tarpeiden mukaan. Kokonaisuus voi sisältää yhden tai useamman muistutuskirjeen ja perintään siirtymisen osalta voidaan määrittää erilaisia toimintamalleja. Kokonaisuus hoidetaan aina hyvän perintätavan sekä laissa säädettyjen ja asiakkaan kanssa sovittujen käytäntöjen mukaisesti asiakkaan ja maksajan välistä asiakassuhdetta kunnioittaen.

Muistutus- ja perintäpalveluumme sisältyy myös maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu. Maksuvaatimusten avulla aktivoidaan asiakas maksamaan tai hakemaan maksuneuvonnastamme apua maksujärjestelyihin. Tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa asiakas pystyy suoriutumaan maksuistaan ja saatava kotiutetaan mahdollisimman nopeasti.

Tehokasta saatavien hallintaa

 • Parhaat käytännöt kassavirran optimointiin
  Tehokas saatavien hallinta on nopeamman kassavirran edellytys. Palvelumme avulla myöhästyneistä maksuista huomauttaminen hoituu tehokkaasti ja järjestelmällisesti.
 • Ei manuaalista työtä – viivästyskorkokin lasketaan automaattisesti
  Muistutukset lähetetään automaattisesti, kun sovitut määreet täyttyvät. Viivästyskorko ja muistutuskulut määritetään automaattisesti.
 • Ropon maksuneuvonta asiakaskokemuksen tukena
  Muistutus- ja perintäpalveluun sisältyy maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi maksuasioita voi hoitaa Ropo Online -palvelussa 24/7.
 • Monipuoliset perintäratkaisut ja lisäpalvelut
  Vapaaehtoista perintää voidaan tukea puhelinperinnällä ja tekstiviestein. Lisäksi tarjoamme ratkaisut trattaperintään, oikeudelliseen perintään ja jälkiperintään. Kokonaisuutta voi täydentää myös luottotietopalvelulla – Ropon Luottovahti on tehokas keino hallita ja pienentää luotonantoon sisältyviä riskejä.


Muistutus- ja perintäpalvelumme toimii saumattomasti osana laskun elinkaaren hallintaa.
Automatisoidun muistutus- ja perintäprosessin lisäksi elinkaaripalveluun sisältyy laskujen välitys, reskontravalvonta ja maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu.

Jätä tarjouspyyntö »

Muistutus- ja perintäpalvelu

Haluatko lisätietoja? Asiantuntijamme auttavat mielellään.
Puh. +358 30 688 6553 | myynti@ropocapital.fi