Rahoitus ja laskujen osto

Rahoituspalvelu

Rahoituspalvelun avulla asiakkaamme saavat rahat laskuista tilille nopeasti ilman viiveitä. Rahoitus on hyvä ratkaisu, kun haluat parantaa yrityksesi maksuvalmiutta ja vakauttaa liiketoimintaa. Voit myös kilpailla entistä pidemmillä maksuajoilla.

Myyntilaskurahoitus toimii niin kuin itse haluat. Voit valita itse, haluatko rahoittaa yhden vai useampia laskuja, ja koko prosessin voit hoitaa alusta loppuun asti sähköisesti. Parhaassa tapauksessa saat rahat yrityksesi tilille jo saman päivän aikana riippumatta laskun eräpäivästä.

Myyntilaskurahoituksella yrityksesi varmistaa nopeamman kassankierron ja parantaa maksuvalmiuttaan. Kun saat laskuistasi rahat tilille heti, voit hyödyntää resursseja kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Haluatko lisätietoja? Asiantuntijamme auttavat mielellään.
Puh. 030 688 6600 | myynti@ropocapital.fi

Ota yhteyttä »

Laskujen ostopalvelu

Miten palvelu toimii?
Voit toimittaa haluamasi laskut myytäväksi Ropolle yhdessä sovitulla tavalla. Ropo tekee näiden laskujen suhteen luottokelpoisuusarvion ja mikäli lasku hyväksytään ostettavaksi, Ropo tilittää laskun ostohinnan tilillesi kahden pankkipäivän sisälllä laskun myyntihakemuksen jättämisestä. Sinun ei tarvitse itse huolehtia laskusaatavien kotiuttamisesta, vaan Ropo lähettää ostaja-asiakkaillesi siirtomerkityn laskun, joka jatkaa elinkaartaan Ropon omassa laskutusprosessissa.

Mitä laskujen osto käytännössä tarkoittaa?
Saat Ropon ostamista laskuista pääoman rahoituskomissiolla vähennettynä kahden pankkipäivän sisällä tilillesi. Samalla luottotappioriski siirtyy rahoitusyhtiölle ja ostettu lasku voidaan kirjata pois taseestasi. Palvelulla on lisäksi merkittävä positiivinen vaikutus kassankierron nopeuteen.

Mitä laskuja voit myydä?
Ropo ostaa yritysten välisiä, erääntymättömiä laskuja. Lisäksi ostaja-asiakas voi olla julkisyhteisö (kunnat, kaupungit, valtio). Ropo tekee laskun myyntihakemuksen saavuttua luottokelpoisuusarvion, jossa tarkistetaan mm. ostaja-asiakkaan luottotiedot. Mikäli lasku ei kelpaa myytäväksi, voimme silti huolehtia laskusta Ropon laskun elinkaaripalvelun avulla.

Miksi laskut kannattaa myydä?
Mikäli toimintasi on sesonkipainotteista, yrityksesi on kovassa kasvuvaiheessa tai haluat nopeuttaa kassan kiertoa muusta syystä, laskujen myynti kannattaa. Saat saatavat heti tilillesi, joka parantaa yrityksesi maksuvalmiutta. Palvelun käyttö on myös joustavaa; voit myydä joko yksittäisiä tai useampia laskuja, eikä laskujen myyminen velvoita sinua sitoutumaan pitkiin sopimuksiin. Sinun ei tarvitse myöskään enää huolehtia maksumuistutuksista tai laskusaatavien perinnästä, jolloin sinulle vapautuu aikaa omiin ydintehtäviisi.

Laskujen osto vai factoring-palvelu?
Laskujen ostopalvelulla saat tilillesi laskun summan kokonaisuudessaan (pl. rahoituskulut), kun factoring-palvelussa laskun loppusummasta tilitetään enimmillään 80%. Kun myyt laskusi Ropolle, myös luottotappioriski siirtyy Ropolle. Perinteisessä factoring-palvelussa kannat itse luottotappioriskin.

Haluan myydä laskujani, mistä aloitan?
Saat lisätietoja laskujen ostopalvelun mahdollisuuksista ja sen käytöstä soittamalla numeroon 030 688 6600 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@ropocapital.fi. Voit myös jättää soittopyynnön yhteydenottolomakkeen kautta.