Rahoitus ja laskujen osto

Rahoituspalveluidemme avulla asiakkaamme saavat rahat laskuista tilille nopeasti ilman viiveitä. Rahoitus on hyvä ratkaisu, kun haluat parantaa yrityksesi maksuvalmiutta ja vakauttaa liiketoimintaa. Voit myös kilpailla entistä pidemmillä maksuajoilla.

Voit valita joko laskusaatavarahoituksen (luottotappioriski jää asiakkaalle) tai laskujen ostopalvelun (luottotappioriski siirtyy rahoitusyhtiölle).

Rahoitus toimii molemmissa tapauksissa joustavasti niin kuin itse haluat. Voit valita itse, haluatko rahoittaa yhden vai useampia laskuja, ja koko prosessin voit hoitaa alusta loppuun asti sähköisesti. Parhaassa tapauksessa saat rahat yrityksesi tilille jo saman päivän aikana riippumatta laskun eräpäivästä.

Myyntilaskurahoituksella yrityksesi varmistaa nopeamman kassankierron ja parantaa maksuvalmiuttaan. Kun saat laskuistasi rahat tilille heti, voit hyödyntää resursseja kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Ota yhteyttä »

Haluatko lisätietoja? Asiantuntijamme auttavat mielellään.
Puh. 030 688 6553 | myynti@ropocapital.fi

 

Miten rahoituspalvelumme toimii?
Voit toimittaa haluamasi laskut myytäväksi Ropolle yhdessä sovitulla tavalla. Ropo tekee näiden laskujen suhteen luottokelpoisuusarvion ja mikäli lasku hyväksytään, Ropo tilittää laskun pääoman tilillesi viipymättä, kun laskun rahoituskelpoisuus on tarkistettu. Sinun ei tarvitse itse huolehtia laskusaatavien kotiuttamisesta, vaan Ropo lähettää ostaja-asiakkaillesi siirtomerkityn laskun, joka jatkaa elinkaartaan Ropon omassa laskutusprosessissa.

Mitä eroa on laskusaatavarahoituksella ja laskujen ostopalvelulla?
Keskeisin ero on luottotappioriskin siirtyminen. Laskujen ostopalvelussa luottotappioriski siirtyy ja voit kirjata Ropon ostamat laskut pois myyntisaamisista. Laskujen ostopalvelulla on näin ollen myös positiivisia tasevaikutuksia. Molemmissa palveluissa pääoma tilitetään heti laskun hyväksymisen jälkeen eli kassankierto nopeutuu normaaliin malliin nähden merkittävästi.

Mitä laskujen osto käytännössä tarkoittaa?
Saat Ropon ostamista laskuista pääoman ostokomissiolla vähennettynä tilillesi heti kun lasku on tarkistettu. Samalla luottotappioriski siirtyy rahoitusyhtiölle ja ostettu lasku voidaan kirjata pois taseestasi. Laskujen ostopalvelulla on merkittävä positiivinen vaikutus kassankierron nopeuteen.

Mitä laskuja voi rahoittaa tai myydä?
Ropo hyväksyy yritysten välisiä, erääntymättömiä laskuja. Laskun maksajana voi olla yritys, julkisyhteisö (kunnat, kaupungit, valtio) sekä asunto- tai kiinteistöosakeyhtiö. Ropo tarkistaa kunkin laskun kohdalla ostajan rahoituskelpoisuuden. Myös projektilaskujen rahoittaminen on mahdollista. Rahoittamattomien laskujen kohdalla huolehdimme puolestanne eräpäiväseurannasta ja tarjoamme tarvittaessa maksuhuomautus- ja perintäpalvelun.

Miksi laskut kannattaa rahoittaa tai myydä?
Mikäli toimintasi on sesonkipainotteista, yrityksesi on kovassa kasvuvaiheessa tai haluat nopeuttaa kassan kiertoa muusta syystä, rahoituspalveluidemme käyttäminen kannattaa. Saat saatavat heti tilillesi, joka parantaa yrityksesi maksuvalmiutta. Palvelun käyttö on myös joustavaa; voit myydä joko yksittäisiä tai useampia laskuja, eikä laskujen myyminen velvoita sinua sitoutumaan pitkiin sopimuksiin. Sinun ei tarvitse myöskään enää huolehtia maksumuistutuksista tai laskusaatavien perinnästä, jolloin sinulle vapautuu aikaa omiin ydintehtäviisi.

Ropon laskusaatavarahoitus, laskujen osto vai perinteinen factoring-palvelu?
Laskujen ostopalvelulla saat tilillesi laskun summan kokonaisuudessaan (pl. rahoituskulut), kun perinteisessä factoring-palvelussa laskun loppusummasta tilitetään enimmillään 80%. Kun myyt laskusi Ropolle, myös luottotappioriski siirtyy Ropolle. Myös Ropon laskusaatavarahoituksessa laskun rahoitusaste on perinteistä factoring-palvelua korkeampi ja rahoitusasiakkaamme maksavat pelkästään käytöstä eli palveluiden käyttö on asiakkaalle aidosti joustavaa. Keskustelemme mielellämme vaihtoehdoista yhdessä asiakkaan kanssa, joten ota yhteyttä, niin mietitään paras ratkaisu.

Olen kiinnostunut rahoituspalveluista, mistä aloitan?
Saat lisätietoja laskusaatavarahoituksen ja laskujen ostopalvelun mahdollisuuksista soittamalla numeroon 030 688 6553 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@ropocapital.fi. Voit myös jättää soittopyynnön yhteydenottolomakkeen kautta.