Luottovahti ja informaatiopalvelut

Ropon informaatio- ja luottotietopalveluiden avulla tarkistat asiakkaan luottokelpoisuuden, kartoitat luottoriskit ja seuraat asiakkaidesi maksukyvyssä tapahtuvia muutoksia.

Palveluidemme avulla voit pienentää luottotappioriskiä, vähentää luotonhallintaan liittyvää manuaalista työtä sekä varmistaa, että luotonantopolitiikkasi on vastuullisella ja kestävällä pohjalla. Selvittämällä riskiluokan, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, yhteydet häiriöllisiin yrityksiin ja muut luottotietomerkinnät, voit perustaa luottopäätöksesi faktatietoon ja määrittää maksuehdot riskinkantokykysi mukaan.

Voit myös yhtenäistää yrityksesi luottopäätösprosessin ottamalla käyttöön vakioidun luottopäätösmallin ja valvoa automatisoidusti jatkuvan asiakkuuden luottokelpoisuutta aktivoimalla luottovahdin.

 • Luottopäätöspalvelu
  Luottopäätöspalvelumme kautta voit hakea yrityksellesi asetetun luottopolitiikan mukaisen luottosuosituksen, joka huomioi yritysten osalta mm. luottokelpoisuusluokituksen riskimittareineen, koon, iän, vastuuhenkilötaustat ja tilinpäätöstiedot. Kuluttajan osalta suositukseen vaikuttavat myös mahdolliset maksuhäiriöt, muut luottotiedot, toimikelpoisuus ja yritysyhteydet. Elinkeinonharjoittajien osalta päätöksessä hyödynnetään sekä yrityksen että elinkeinonharjoittajan tietoja. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Suomen Asiakastieto Oy:n kanssa. Palveluun sisältyy Ropon asiakastarpeisiin räätälöidyt vakiopäätösmallit laajoine taustatietoineen sekä riskiluokitus ja riskimittari.
 • Luottovahti
  Voit asettaa asiakkaita valvontaan, jolloin saat tiedon automaattisesti, jos valvottavan kohteen luottokelpoisuudessa tapahtuu muutoksia.
 • Luottokelpoisuusraportit, henkilöluottotiedot, yritysluottotiedot
  Voit tilata luottokelpoisuusraportit suoraan Ropo 24 -järjestelmästä.
 • Ropo 24 -raportointi
  Ropon raportointi avaa reaaliaikaisen näkyvyyden laskutuksen eri vaiheisiin. Siirtymällä Ropon laskun elinkaaripalveluun kerrytät asiakkaasi maksukäyttäytymisestä arvokasta tietoa ensimmäisestä laskusta mahdollisiin muistutus- ja perintätoimiin asti. Ropon raportoinnin avulla näet, kuinka paljon laskuja on ulkona, mikä on avointen saatavien ikäjakauma ja keskimääräinen maksuviive sekä kuinka suuri osa avoimista laskuista on erääntyneitä, muistutettuja, riitautettuja ja perinnässä. Näet myös maksuvalvonnan vaikutukset seuraamalla onnistumisprosenttia.

Voit hyödyntää informaatio- ja luottotietopalvelujamme asiakkuuden kaikissa vaiheissa sopimuksen teosta ja maksuehtojen määrityksestä laskun lähetykseen, maksuvalvontaan ja perintätoimien harkintaan.

Luottovahti ja informaatiopalvelut

Haluatko lisätietoja? Asiantuntijamme auttavat mielellään.
Puh. +358 30 688 6553 | myynti@ropocapital.fi