Viivästyskorko kuluttaja-asiakkaille 11 %, kaupallisissa sopimuksissa 12 %

Suomen Pankki on vahvistanut viitekoron ja viivästyskorot seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Korkolain mukainen viitekorko ajanjaksona 1.7.-31.12.2023 on 4 %. Tänä aikana viivästyskorkoprosentti on kuluttaja-asiakkaille 11 % ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa 12 %. Korkeampaa viivästyskorkoa sovelletaan yritykseltä toiselle tai viranomaiselta yritykselle suoritettaviin maksuihin.

Viivästyskorko on kuluttajakaupassa viitekorko lisättynä korkolain 4 §:n mukaisella 7 prosenttiyksikön lisäkorolla ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa viitekorko lisättynä korkolain 4 a §:n mukaisella 8 prosenttiyksikön lisäkorolla.

Suomen Pankki vahvistaa viitekoron ja viivästyskorot puolen vuoden välein.

Lisätietoja | suomenpankki.fi »