Ropo Capital - Ilkka Sammelvuo

Ropo vahvistaa johtoaan: Ilkka Sammelvuosta konsernin operatiivinen johtaja ja Suomeen uusi toimitusjohtaja

Ropo Capital panostaa laskun elinkaarikonseptin kansainväliseen kasvuun ja vahvistaa konsernijohtoaan operatiivisten toimintojen johtajalla. Uuteen tehtävään on nimitetty Ropo Capital Suomen toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo. Nimityksen myötä yhtiön Suomen toimitusjohtaja vaihtuu.

Ropo Capital Suomen toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo on nimitetty konsernin operatiiviseksi johtajaksi 1.1.2023 alkaen. Uudessa roolissaan Sammelvuo vastaa laskun elinkaaripalvelutuotannon johtamisesta ja kehittämisestä kansainvälisesti. Tavoitteena on nopeuttaa uusille markkinoille laajentumista tehokkaasti skaalautuvan Ropo 24 -laskutusteknologian avulla ja tukea markkinaosuuden kasvua myös Suomen, Ruotsin ja Norjan markkinoilla.

”Selkeä strategia on voimakkaan kasvun tärkein tukijalka, joka ohjaa myös palvelukehitystä ja -tuotantoa. Suunnan pitäminen ja toisaalta muutoksiin reagointi edellyttää vahvaa johtamista. Ilkan pitkä kokemus Ropon palveluliiketoiminnasta ja syvä teknologian ymmärrys tekevät hänestä täydellisen henkilön konsernin operatiivisen johtajan tehtävään”, kehuu Ropo Capital konsernin toimitusjohtaja Rickard Westlund.

Sammelvuo on työskennellyt Ropo Capitalin palveluksessa vuodesta 2011 lähtien ensin tietohallinnon ja teknologian johto- ja kehitystehtävissä ja viimeiset kaksi vuotta Suomen organisaation toimitusjohtajana.

”Uskon vahvasti Ropon palvelukonseptiin ja haluan olla varmistamassa, että laskun elinkaarimallimme on paras mahdollinen sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Uudessa roolissani keskityn entistä vahvemmin Ropon globaalien kilpailuetutekijöiden vahvistamiseen, liiketoiminnan skaalautumiseen sekä teknologian mahdollistaman palvelukonseptin kehittämiseen,” Sammelvuo kiteyttää.

Sammelvuon seuraajan valinta on edennyt hyvin ja Ropo Capital Suomen uuden toimitusjohtajan nimitys julkaistaan näillä näkymin maalis-huhtikuun taitteessa. Ropo Capitalin myyntijohtaja Ville Räsänen toimii oman tehtävänsä ohella väliaikaisena toimitusjohtajana, Sammelvuon keskittyessä uuteen rooliinsa konsernipalveluissa.

Nimitysten myötä myös konsernin johtoryhmä on uudistunut. Ilkka Sammelvuo jatkaa konsernin johtoryhmässä uudella tittelillä ja Ropo Capitalin Suomen toimitusjohtajana uuden toimitusjohtajan aloitukseen asti edustaa Ville Räsänen.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jenni Jantunen, Brändi- ja viestintäjohtaja, Ropo Capital
puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Palvelumme kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontraan, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen raportointiin. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Päätoimipisteemme on Kuopiossa ja työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista.