Vapaaehtoinen perintä

Perintäprosessi aloitetaan pääsääntöisesti vapaaehtoisen perinnän keinoin. Jos maksua ei muistutuksista ja maksuhuomautuksista huolimatta ole saatu kotiutettua, jatketaan perintää maksuvaatimuksella.

Ropolle ulkoistettu perintä etenee aina ajantasaista lainsäädäntöä noudattaen ja asiakkaan kanssa sovittujen käytäntöjen mukaisesti. Vapaaehtoisen perinnän tarkoituksena on aktivoida asiakas maksamaan tai hakemaan maksuneuvonnastamme apua maksujärjestelyihin. Tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa asiakas pystyy suoriutumaan maksuistaan ja saatava kotiutetaan mahdollisimman nopeasti.

Maksusuunnitelmien ja -järjestelmien tekeminen on merkittävä osa perintää. Perintäpalveluumme sisältyy maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu ja maksuasioita voi hoitaa myös Ropo-Online -palvelussa 24/7.

Perintäpalvelumme on osa Ropon laskun elinkaaren hallinnan kokonaisuutta, mutta myös yksittäisen laskun periminen on mahdollista. Elinkaaripalvelussa automatisoitu maksuvalvonta varmistaa, että muistutus- ja perintätoimet aloitetaan systemaattisesti laskun erääntyessä.

Ropo kuuluu Suomen Perimistoimistojen Liittoon ja olemme sitoutuneet lain ja asetusten lisäksi hyvän perintätavan mukaiseen palveluun. Yhdessä muiden Liiton jäsenten kanssa teemme töitä vastuullisen ja ratkaisukeskeisen perinnän hyväksi.

Vapaaehtoinen perintä

Haluatko lisätietoja? Asiantuntijamme auttavat mielellään.
Puh. 030 688 6600 | myynti@ropocapital.fi