Ilkka Sammelvuo on nimitetty Ropo Capital Groupin toimitusjohtajaksi

Ropo Capital Groupin hallitus on nimittänyt tänään Ilkka Sammelvuon konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi.

”Tämä päätös on luonnollinen seuraava askel Ropo Capitalin kasvumatkalla. Rickard Westlund nimitettiin toimitusjohtajaksi luomaan perusta Ropo Capitalin kasvulle Pohjoismaiden johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi. Hänen johdollaan konserni on kasvanut ja laajentunut Ruotsiin ja Norjaan. Tänä päivänä Ropo Capital on markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahvat lähtökohdat saman aseman saavuttamiseksi myös muualla Pohjoismaissa”, sanoo Ropo Capitalin hallituksen puheenjohtaja Artti Aurasmaa.

“Ropon seuraava askel on entisestään yhtenäistää ja kehittää palvelutarjontaa Pohjoismaiden markkinoilla ja vakiinnuttaa asema johtavana kumppanina, jolla on alansa paras teknologia-alusta laskutuksen elinkaaren automatisointiin ja optimointiin. Alustamme mahdollistaa kassankierron optimoinnin, kustannustehokkuuden ja entistä paremman asiakastyytyväisyyden. Ilkka Sammelvuolla on tarvittava osaaminen ja johtajuustaidot Ropon seuraavan kasvuvaiheen tukemiseen. Olen iloinen voidessani toivottaa Ilkan tervetulleeksi uuteen tehtäväänsä konsernin toimitusjohtajana ja kiitän Rickardia hänen panoksestaan viimeisen kolmen vuoden aikana”, Aurasmaa jatkaa.

Ropo Capital Groupin liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja sen palvelualustaa käyttää yli 10 000 yritystä liiketoiminnan analysointiin ja laskutusprosessin optimointiin. Vuosittain Ropon palvelun kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia.

Rickard Westlund nimitettiin Ropo Capital Groupin toimitusjohtajaksi elokuussa 2020 ja hän on vahvistanut Ropo Capital Groupin asemaa Pohjoismaissa johtamalla yritysostoja ja -integraatioita Ruotsissa ja Norjassa. Sujuvan siirtymävaiheen varmistamiseksi Westlund jatkaa konsernin palveluksessa vuoden 2023 loppuun saakka.

Ilkka Sammelvuo aloitti uransa Ropo Capitalin Groupissa vuonna 2011 ja siirtyy uuteen rooliinsa konsernin operatiivisen johtajan ja varatoimitusjohtajan tehtävästä. Sammelvuo toimii konsernin toimitusjohtajana tästä päivästä alkaen.

”Olen kiitollinen ja innoissani. On hienoa päästä ohjaamaan Ropon liiketoimintaa kasvun seuraavalle tasolle. Palvelukokonaisuutemme tarjoaa asiakkaillemme vertaansa vailla olevaa lisäarvoa sujuvien integraatioiden, käyttäjäystävällisyyden ja liiketoiminta-arvon muodossa. Meillä on edessämme jännittävä matka, jonka tavoitteena on vahvistaa palvelutarjontaamme ja asemaamme Pohjoismaiden markkinoilla ja niiden ulkopuolella”, Ilkka Sammelvuo kommentoi.

Ilkka Sammelvuo on koulutukseltaan filosofian maisteri ja valmistunut Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta. Viimeiset 12 vuotta hän on työskennellyt Ropo Capitalin palveluksessa useissa johtotehtävissä, mukaan lukien teknologiajohtaja, Ropo Capital Suomen toimitusjohtaja ja konsernin operatiivinen johtaja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jenni Jantunen, Brändi- ja viestintäjohtaja, Ropo Capital
puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Palvelumme kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontran hoitoon, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen raportointiin. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista. Päätoimipisteemme on Kuopiossa. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia.