Artti Aurasmaa Ropo Capitalin toimitusjohtaja

Blogi: Nyt perintäala näyttää todelliset kasvonsa – jousto- ja ratkaisukyky punnitaan poikkeustilanteessa

Koronakriisi ajaa maksuvaikeuksiin merkittävän osan suomalaisyrityksistä ja sen myötä perintätoimi tulee tutuksi myös sellaisille yrityksille ja kuluttajille, jotka ovat tottuneet maksamaan laskunsa ongelmitta aikataulussa. Nyt on perintätoimijoiden aika näyttää, mikä rooli meillä on yhteiskunnassa – ja millaista palvelua meiltä saa.

Yrityksillä on nyt todellinen hätä. Yrittäjien tutkimuksen mukaan lähes joka neljäs yritys oli maksuvaikeuksissa koronan takia jo maaliskuussa – jokainen voi arvioida, mitä tapahtuu, kun tilanne jatkuu akuutin epidemiavaiheenkin jälkeen vielä kuukausia.

Normaalitilanteessa perintään siirtyy alle viisi prosenttia kaikesta laskutuksesta. Muistutusvaiheeseenkin etenee vähemmän kuin 10 prosenttia. Talouskriisissä, taantumassa ja lamassa määrät tyypillisesti moninkertaistuvat – laskuttaville yrityksille tilanne on toivoton, kun maksuviiveet kasvavat juuri kun omakin maksukyky on koetuksella.

Meidän asiakaspalvelussamme varaudutaan maksujärjestelypiikkiin. Myös kysynnän odotetaan perintäpalveluissa kasvavan. Perintä on osa laskutuksen kokonaisuuttamme – kaiken kaikkiaan lähetämme joka kuudennen laskun Suomessa ja mm. yli puolet suomalaisten sähkölaskuista. Näemme talouden ja laskutuksen muutokset laajassa skaalassa.

Siirryimme Ropolla kevennettyyn yritysperintään heti 17.3., kun valmiuslain myötä oli selvää, että koronakriisi tulee olemaan vaikutuksiltaan optimistisimpia skenaarioita merkittävästi karumpi. Leikkasimme yritysperinnän kuluja, laskimme maksusuunnitelmien hinnat kuluttajaperinnän tasolle ja pidensimme maksuehtoja. Nyt valmistaudumme tilapäisesti muuttuvaan perintälakiin – toteutamme omia kevennyksiämme toistaiseksi ja siirrymme uuteen malliin, jos hallitus tuo koko toimialaa koskevat linjaukset käyttöön.

Poikkeuskäytäntöjemme tavoitteena on varmistaa saatavien kotiutuminen, mutta myös tukea asiakassuhteita ja maksuvalmiutta pitkäjänteisesti. Poikkeustilanteessa pitää olla mahdollisuus tarjota riittävästi neuvotteluvaraa ja konkreettista joustoa kulutasoissa.

Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta nopeasta reagoinnista, mutta myös huolestuneita yhteydenottoja. Yrityksissä mietitään nyt ankarasti, miten toimintakyky voidaan kriisitilanteessa säilyttää ja enemmiltä lomautuksilta, yrityssaneerauksilta ja jopa konkurssilta välttyä.

Miten laskutuksen osalta tulisi toimia? Miten voidaan varmistaa, että laskut maksetaan ja kassa kiertää, kun maksuvaikeudet koko yhteiskunnassa kasvavat? Ja mitä tapahtuu, jos perintä pettää – miten liiketoiminnan käy, jos maksuja ei saada kotiutettua?

Yrityksille hyvä perintäkumppani on elinehto ja tärkeä turvaverkko. Meidän asiakkaillemme laskun elinkaaripalveluun sisältyvä perintä tekee laskulla myymisestä ylipäänsä mahdollista. Suomi on laskutuksesta elävä yhteiskunta – yritysten toimintakyky nojaa sen varaan, että laskut maksetaan.

Kun taloudessa on turbulenssia, ratkaisukeskeisyyden ja vastuullisuuden merkitys korostuu. Laskut pitää maksaa talouskriisistä huolimatta – muuten koko taakka jää yritysten kannettavaksi ja lomautukset, työttömyys ja konkurssit kasvavat entisestään. Samalla on kaikkien etu, että maksusuunnitelmissa on joustoa eikä ketään ajeta liian ahtaalle. Vain näin meillä on mahdollisuus palautua kriisistä mahdollisimman nopeasti.

Yhteiskunnan on pyörittävä poikkeustilanteen aikana ja sen jälkeenkin – kauaskantoisimmat vaikutukset syntyvät siitä, kun liiketoiminnan edellytyksiä ei enää ole. Osalla lapun tuo luukulle rajoitusten aiheuttama asiakaskato, osa ei pysty kantamaan pidentyvien maksuehtojen ja -viiveiden taakkaa.

Koronakriisistä johtuen perintäyhtiöistä tulee 2020-luvulla tuhansille suomalaisille yllättävä, mutta tärkeä tuki. Hyvin hoidettu perintä mahdollistaa laskulla myymisen myös poikkeustilanteessa, ja vapaaehtoisen perinnän vaihe on käytännössä viimeinen mahdollisuus järjestää maksuasiat kuntoon ennen maksuhäiriömerkintää, oikeuskäsittelyä ja ulosottoa.

Mikään ei muuta mielikuvaa yhtä tehokkaasti kuin omakohtainen kokemus. Viimeistään nyt vanhentuneet käsitykset perinnästä tuhoutuvat ja uudet kokemukset ottavat vallan. Netin keskustelupalstoilla puretaan pahaa mieltä varmasti edelleen, mutta todellisuus on toinen – kun maksuvelvoitteisiin suhtautuu tarvittavalla vakavuudella ja maksuvaikeuksiin reagoi nopeasti, asiat järjestyvät.

Nykyaikainen perintätoimisto on avulias, ratkaisukeskeinen ja ottaa työssään huomioon molempien osapuolten tilanteen. Meidänkin asiakaspalvelumme on olemassa sitä varten, että asiakkaan ongelmaan löydetään ratkaisu, maksuvaikeudet eivät kasaannu ja asiaan saadaan sekä laskulla myynyttä yritystä että maksajaa palveleva maksujärjestely.

Jokaisen perintätoimiston tehtävä on nyt varmistaa, että palvelu on kunnossa ja asiakkaan kohtaamiseen on riittävät resurssit. Maksuehtoihin pitää pystyä neuvottelemaan joustoa ja huomioida poikkeustilanne myös perintäprosessissa.

Samalla meidän tehtävämme on varmistaa, että yrityssektorissa toimintakyky säilyy eivätkä koronakriisin vaikutukset kasaudu vain yritysten kannettavaksi. Laskuttajissa on paljon yrityksiä, joilla ei ole varaa joustaa yhtään enempää.

Artti Aurasmaa
Toimitusjohtaja
Ropo Capital

Ropo Capitalin blogissa julkaistaan puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista erityisesti liike-elämään, talouteen ja laskutukseen liittyen. Teksti julkaistaan myös Kauppalehden Vieraskynä-blogissa