Ropo Capital laajentaa yrityskaupalla Ruotsiin – ostaa Colligent Inkasso AB:n koko osakekannan

Suomen johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi kasvanut Ropo Capital laajentaa palveluaan Ruotsiin ostamalla pankkikonserni Collectorin perintäyhtiön koko osakekannan. Yritysostolla Ropo vauhdittaa vahvaan automaatioon perustuvan elinkaaripalvelunsa lanseeraamista Ruotsin markkinoilla ja vastaa suomalaisasiakkaiden kysyntään myös Pohjoismaissa.

English version »

Ropo Capital Oy on sopinut ostavansa Colligent Inkasso AB:n koko osakekannan sen emoyhtiöltä Collector AB:lta. Kaupassa Ropo Capitalin palvelukseen siirtyy Colligentin noin 60 luotonhallinnan ammattilaista ja kaikki Colligentin asiakkuudet Collectorin konsernisaatavien perintää lukuun ottamatta.

Sopimus allekirjoitettiin tiistaina 8.10.2019. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan marras-joulukuun 2019 vaihteessa.

Kauppa avaa kokonaan uuden markkinan yhden palveluntarjoajan mallilla toteutetulle laskun elinkaaripalvelulle ja vahvistaa Ropon asemaa Suomessa laajentamalla asiakkaille tarjottavan palvelun Pohjoismaihin. Ropon kehittämä malli on muuttanut laskutuksen ja saatavien hallinnan markkinan kotimaassa ja nyt samaa uudistusta lähdetään rakentamaan myös Ruotsissa.

Vaikka kansainvälistyminen on osa yhtiön kasvustrategiaa, Suomi on edelleen vahvasti keskiössä.

– Tavoitteenamme on viedä suomalaista palveluosaamista Ruotsiin ja lanseerata markkinoille tehokkaampi, edullisempi ja täyden näkymän laskutuksen jokaiseen vaiheeseen avaava Ropon malli. Yritysoston kautta pääsemme hyvin kiinni Ruotsin markkinaan, mutta kasvun perusta on tässä vaiheessa pitkälti suomalaisasiakkaissa. Olemme kasvaneet siihen kokoluokkaan, että moni asiakkaistamme edellyttää tarjontaa myös muissa Pohjoismaissa. Halu laajentua lähtee siis vahvasti asiakastarpeesta, kertoo Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa.

Ropo on kasvanut oman teknologian ja vahvan palvelun varaan nojaavan palvelumallinsa avulla nopeasti. Yhtiö on kasvattanut markkinaosuuttaan erityisesti suurten laskutusvolyymien toimialoilla ja esimerkiksi suomalaisten sähkölaskuista lähes 70 prosenttia lähetetään Ropon palvelun kautta.

– Ropon koko laskutuksen elinkaaren yhtenäistävä palvelumalli on ainutlaatuinen ja uskomme vahvasti, että sille on kysyntää myös Ruotsissa. Ropolla on edellytykset kasvaa nopeasti merkittäväksi toimijaksi Pohjoismaissa. Näytöt ja referenssit ovat kunnossa, ja omistuspohja tukee kansainvälistymistä, toteaa Ropo Capitalin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Molander.

Colligent Inkasso on osa ruotsalaista Collector-pankkikonsernia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli noin 95 miljoonaa Ruotsin kruunua. Yritysoston myötä Ropon liikevaihto kasvaa noin 8 miljoonalla eurolla ja nostaa Ropon henkilöstömäärän Ruotsissa ja Suomessa yli 260 talouden asiantuntijaan.

– Olemme etsineet syväosaamista luottomarkkinoilta ja Colligentin henkilöstö vastaa erinomaisesti tähän tarpeeseen. Yhtiössä on pitkä kokemus luotonhallinnan ja perintätoimen yhdistelmästä ja nimenomaan vahva osaamispohja oli yksi yrityskaupan toteutumiseen johtaneista syistä. Odotamme innolla yhteistyötä ruotsalaisten kollegojemme kanssa, Aurasmaa kuvailee kaupan taustoja.

Median yhteydenotot:
Jenni Jantunen, brändi- ja markkinointipäällikkö, Ropo Capital,
puh. +358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 200 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 8 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Joka 6. lasku Suomessa lähetetään meidän kauttamme. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla oman alamme markkinajohtaja Suomessa.