A-Katsastus

Suomen johtava ajoneuvojen katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoava A-Katsastus Group valitsi Ropo Capitalin kumppanikseen uudistamaan laskutustaan.

Yhteistyö Ropon kanssa aloitettiin vuonna 2019 ja laskun elinkaaripalvelu otettiin käyttöön vaiheittain. Ropon kokonaisvaltainen palvelu kattaa laskujen välityksen, reskontravalvonnan, muistutus- ja perintäpalvelun sekä maksamiseen liittyvän asiakaspalvelun.

A-Katsastus Groupin Controller Sanna Virkajärvi kertoo yhtiön olevan erittäin tyytyväinen yhteistyöhön ja korostaa etenkin Ropon luotettavuutta ja ketteryyttä.

– Ropon kanssa voimme luottaa siihen, että laskut lähtevät ajoissa, myyntireskontra on ajan tasalla ja aineistot ovat oikein. Luottamus on tärkeintä, mutta arvostamme Ropossa myös ketteryyttä – kun on tarve tehdä muutoksia, Ropon asenne on aina se, että asiat saadaan selvitettyä ja ratkaistua. Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön ja voimme antaa siitä kouluarvosanaksi täyden kympin, Virkajärvi kiittelee.

Ropon palvelumallissa nähtiin heti moninaiset hyödyt

Aiemmin A-Katsastus käytti ulkopuolista toimijaa ainoastaan perinnässä ja kaikki muu hoidettiin itse. Toimintamalli oli talousyksikölle kuormittava, joten Ropon tarjous kokonaisvaltaisesta kumppanuudesta nähtiin kiinnostavana vaihtoehtona.

– Ropon ratkaisun avulla A-Katsastuksen B2B-laskutus on saatu yhtenäistettyä selkeäksi ja tehokkaaksi prosessiksi, jossa aineisto siirtyy automatisoidusti vaiheesta toiseen. Tämä tuo toimintaan virtaviivaisuutta, vähentää manuaalista työtä ja mahdollistaa sen, että laskutuksen jokainen osa-alue on myös helposti seurattavissa, Ropon asiakkuusjohtaja Henry Pärssinen kuvailee.

Virkajärven mukaan myyntireskontran ja perintätoimien siirtäminen Ropolle on yhtenäistänyt prosesseja, nopeuttanut myyntisaatavien kiertoa ja tuonut resurssisäästöjä. Etenkin reskontran ulkoistaminen on vähentänyt työmäärää, josta ovat jääneet pois esimerkiksi suoritusten kohdistamistyö sekä epäselvien suoritusten käsittely.

– Myös asiakasyhteydenottojen määrä on vähentynyt, kun maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu on kokonaisuudessaan Ropon hoidossa. Ropon asiantuntijuuden kautta palveluumme on saatu myös lisää laatua. Meille on ollut tärkeää, että Ropon asiakaspalvelu meidän asiakkaillemme on hyvää ja laadukasta, ja sitä se on ollutkin, Virkajärvi sanoo.

BI-palvelu helpottaa mittareiden seurantaa

A-Katsastus hyödyntää liiketoimintansa suunnittelussa ja kehittämisessä Ropon BI-raportointipalvelua, joka avaa reaaliaikaisen näkyvyyden laskutuksen eri vaiheisiin.

Virkajärven mukaan palvelussa seurataan säännöllisesti etenkin asiakkaiden maksukäyttäytymistä, kuten erääntyneiden laskujen ikäjakaumaa, maksuviivettä ja sähköisyysastetta.

– Ropon BI-palvelun myötä raportointimme on aiempaa kattavampi ja helposti seurattavissa. Kaikki tarvittavat luvut näkyvät Ropo 24 -palvelussa selkeinä graafeina ja tunnuslukuina, eikä meidän tarvitse enää koostaa lukuja itse Excelissä. Päivittäin päivittyvä raportointidata tuo näkyväksi myös Ropon kumppanuuden hyödyt, ja esimerkiksi maksuviive ja luottotappiot ovat yhteistyön myötä aiempaa paremmalla tasolla, Virkajärvi summaa.


A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoava toimija. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, tieliikenteen lupapalvelut sekä autotarvikkeiden myynnin. Yhtiöllä on 900 työntekijää noin 160 toimipisteessä Suomessa. www.a-katsastus.com.

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan ja automaatioon. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 yritystä luottaa palveluihimme. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Tavoitteenamme on kasvaa alamme johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä. www.ropocapital.fi.

A-Katsastus

Lisätietoja:

Henry Pärssinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital Oy, puh. 044 783 8782, henry.parssinen@ropocapital.fi

Päivi Enden, asiantuntija, laskun elinkaaripalvelu ja rahoitus, Ropo Capital Oy, puh. 044 700 6038, paivi.enden@ropocapital.fi

Sanna Virkajärvi, Controller, A-Katsastus Group, puh. 0400 198 755, sanna.virkajarvi@a-katsastus.fi