Pharmadata

Apteekkien ohjelmistoihin keskittynyt Pharmadata Oy ja Ropo Capital ovat tehneet jo kolmen vuoden ajan tiivistä yhteistyötä apteekkien laskutuksen uudistamisessa. Yhteistyön myötä jo yli 100 apteekkia on siirtynyt käyttämään Ropon laskun elinkaaripalvelua.

Pharmadata on Suomen apteekkariliiton omistama yritys, jonka tehtävänä on kehittää apteekkitoimialaa tuomalla käyttöön uusia, innovatiivisia ja tehokkaita ratkaisuja prosessien sujuvoittamiseksi. Toimintaa kehitetään kiinteässä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Ropon palvelu vastaa apteekkien tarpeeseen

Pharmadatan järjestelmiä käyttää noin puolet kaikista Suomen apteekeista. Apteekit saavat suoraan käyttöönsä esimerkiksi laskutusratkaisut, jotka toteutetaan Ropon palveluna ja integroidaan osaksi apteekkien käyttämiä pd3– ja Salix-ohjelmistoja. Pharmadatalle räätälöityyn laskutuksen palvelukokonaisuuteen sisältyy koko laskun elinkaaren hallinta laskujen toimituksesta maksuvalvontaan sekä automatisoituun muistutus- ja perintäpalveluun. Lisäksi palveluun kuuluu laskujen maksamiseen ja maksuvalvontaan liittyvä asiakaspalvelu.

Pharmadatan myyntijohtaja Juha Aintilan mukaan apteekit ovat olleet erittäin tyytyväisiä Ropon laskun elinkaaripalveluun, joka on tuonut mukanaan etenkin kaivattua tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

– Olemme saaneet huikean hienoa palautetta palvelun toimivuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Pitkälle automatisoidun laskun elinkaaripalvelun avulla manuaalinen työ on minimoitu ja apteekkihenkilöstön aika vapautuu muihin tehtäviin, Aintila kertoo.

Kumppanuudesta hyötyvät kaikki osapuolet

Pharmadatalle on tärkeää pysyä kehityksen kärjessä, joten Ropo teknologisena edelläkävijänä valikoitui luontevaksi laskutuskumppaniksi.

– Meille oli tärkeintä miettiä, mikä on apteekeille helpoin ja paras ratkaisu. Jo alkuvaiheessa vakuutuimme Ropon tavasta toimia – harvan kumppanin kanssa yhteistyö on ollut näin helppoa ja selkeää, Aintila toteaa.

Apteekkiala on erikoistoimiala, jossa laskun elinkaaren hoitaminen vaatii sekä palvelullista että teknistä ymmärrystä. Ropon laskun elinkaaripalvelu oli helposti räätälöitävissä apteekkitoimialalle.

– Avoin keskinäinen vuoropuhelu ja nopea reagointikyky ovat olleet avainasemassa palvelun kehittämisessä asiakastarpeisiin sopivaksi. Myös käyttöönottoprojektit ovat sujuneet johdonmukaisesti ja ongelmitta, kun rajapinnat ja määrittelyt on tehty huolellisesti yhdessä, Aintila kertoo.

Ropo Capitalin kumppanuuksista vastaava myyntipäällikkö Arto Hakkarainen kiittelee Pharmadatan aitoa kiinnostusta ja tahtoa ymmärtää laskun elinkaaripalvelun toimintaa, mikä on mahdollistanut toimivan yhteistyön ja palvelun kehittämisen.

– Tästä kumppanuudesta hyötyvät kaikki osapuolet. Apteekkien tarpeisiin räätälöity Ropon laskun elinkaaripalvelu laajentaa Pharmadatan ohjelmiston mahdollisuuksia ja palvelutarjontaa ja tuo apteekeille selkeää kustannussäästöä manuaalisen työn vähennyttyä. Omalta osaltamme olemme saaneet lisättyä apteekkialan erikoisosaamista, mikä vahvistaa Ropon jo ennestään vahvaa markkina-asemaa terveyssektorin palveluntarjoajana, Hakkarainen summaa.

Pharmadatan lisäksi Ropon referenssiasiakkaista terveydenhuollon osalta ovat mm. Pihlajalinna, Terveystalo, Mehiläinen, Lääkärikeskus Aava ja Attendo.


Pharmadata Oy
Pharmadata Oy on apteekkialan tietojärjestelmiä ja tietoliikennepalveluja tuottava yritys, jonka tuotteita ovat pd³ ja Salix sekä Procuro, Presto, Proselecta, Prologis, Apteekkiverkko ja EasyMedi. Yritys tarjoaa lisäksi Service Desk -palveluja sekä ohjelmistokoulutusta ja asiantuntijapalveluita. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 noin 9,4 miljoonaa euroa.
www.pharmadata.fi

Ropo Capital
Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Joka 6. lasku Suomessa lähetetään meidän kauttamme.
www.ropocapital.fi

Pharmadata
Pharmadata

Lisätietoja:
Juha Aintila (vas.) Pharmadata Oy, myyntijohtaja, 040 5488 494, juha.aintila@pharmadata.fi
Arto Hakkarainen, Ropo Capital, myyntipäällikkö, 045 275 8622, arto.hakkarainen@ropocapital.fi