Lemonsoft

Toiminnanohjausjärjestelmän kokonaisratkaisuihin erikoistunut ohjelmistotalo Lemonsoft Oy on Ropo Capitalin pitkäaikainen kumppani, jonka palveluvalikoimaan kuuluu Ropon tuottama Lemonsoft Rahoitus. Yhteisen rahoitustuotteen avulla Lemonsoft on pystynyt nopeuttamaan asiakkaidensa käyttöpääoman kiertoa jo miljoonilla euroilla helposti ja nopeasti.

Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmät pitävät sisällään kaikki yrityksen keskeisimmät toiminnot yhdessä paketissa. Asiakas voi valita kattavasta valikoimasta itselleen sopivat palvelut. Yksi osa kokonaisuutta on Ropon tuottama Lemonsoft Rahoitus, joka auttaa asiakasta talouden hallinnassa. Laskurahoitus on joustava ja helppo tapa tasata kassan kausivaihtelua, nopeuttaa kassankiertoa ja parantaa maksuvalmiutta.

Lemonsoftin tuotepäällikkö Mika Hyyrysen mukaan Ropon kanssa tehtävän yhteistyön etuna on ennen kaikkea se, että asiakkaita pystytään palvelemaan laajemmin.

– Ropon kumppanuuden avulla voimme tarjota asiakkaillemme paremman asiakaskokemuksen ja auttaa tekemään parempaa tulosta. Yhteistyössä tarjottava rahoituspalvelu vastaa asiakkaidemme tarpeeseen nostaa maksuvalmiuttaan ja tarjota asiakkaalleen pidempää maksuaikaa ilman, että oma kassa kärsii siitä. Rahoitusta on helppo käyttää, koska se on integroitu suoraan Lemonsoftin laskutus- ja myyntireskontrajärjestelmiin, Hyyrynen kuvailee.

Ropon tarjoamat laskun elinkaari- ja rahoituspalvelut ovat helposti yhdistettävissä asiakkaiden ja kumppaneiden omiin järjestelmiin. Rajapinnan avulla käyttö onnistuu vaivattomasti suoraan oman järjestelmän kautta. Joustavan toimintamallin mahdollistavat Ropon oma teknologia ja vahvaan automaatioon pohjautuvat ratkaisut.

– Ropo ja Ropon teknologiat ovat asiakkaitamme varten. Rakennamme asiakkaan liiketoimintaa tukevan ratkaisun, jossa yhdistyvät alan parhaat käytännöt, vakioidut toimintamallit ja vahva toimialatuntemus. Palveluiden käyttöönotto on tehty asiakkaalle mahdollisimman vaivattomaksi, kertoo Ropo Capitalin kumppanuuksista vastaava myyntipäällikkö Arto Hakkarainen.

Ropon ja Lemonsoftin kumppanuus on erinomainen esimerkki siitä, kuinka hyvällä yhteistyöllä ja teknologisia ratkaisuja hyödyntämällä voidaan tuoda asiakkaille lisäarvoa.

– Toimivan kumppanuuden taustalla on molempien yhteinen kiinnostus asiakaskeskeiseen ja asiakashyötyjä tuovien automaatioratkaisujen rakentamiseen. Yhteistyö Ropon kanssa on helppoa ja vuoropuhelu avointa – olemme tyytyväisiä etenkin Ropon aktiivisuuteen raportoinnissa, jonka kautta saamme säännöllisesti tietoa mm. yhteisten asiakkuuksiemme kehittymisestä, Hyyrynen kiittelee.

Laskurahoitus minimoi maksuviiveet

Lemonsoft Rahoituksella asiakas saa laskuihin sitoutuneen pääoman käyttöönsä heti riippumatta laskun eräpäivästä tai mahdollisista maksuviiveistä. Asiakas voi itse valita, haluaako rahoittaa yhden vai useampia laskuja; esimerkiksi tiettyjen asiakkaiden tai tietyn summarajan ylittävät laskut on mahdollista määritellä automaattisesti rahoitettavaksi. Lemonsoft myös ehdottaa rahoitukseen siirrettäviä laskuja ja asiakas voi tarpeensa mukaan valita käyttääkö rahoitusta vai ei.

Rahoitusprosessi hoituu alusta loppuun asti sähköisesti ja rahat tilitetään asiakkaalle viimeistään 0–3 pankkipäivän kuluessa. Rahoituksen käyttö on joustavaa ja soveltuu useimmille toimialoille yrityksen koosta riippumatta.

– Palvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas voi valita käyttääkö laskurahoitusta vai myykö myyntilaskut rahoitukseen, jolloin luottotappioriski siirtyy rahoittajalle ja laskut saadaan pois myyntisaatavista. Rahoituksesta maksettava provisio on markkinoiden edullisimpia, eikä tässä rahoituksessa ole piilokuluja – maksetaan ainoastaan siitä mitä käytetään, Hyyrynen sanoo.

Lemonsoft Rahoituksen automatisoitu raportointi helpottaa myös kirjanpitäjää

Lemonsoft Rahoitus on myös kirjanpidon näkökulmasta toimiva ratkaisu, sillä palvelu mahdollistaa rahoitettujen laskujen automaattisen ja oikeellisen tiliöinnin. Tämä helpottaa sekä asiakkaan että kirjanpitäjän työtä merkittävästi ja mahdollistaa myös pienten laskusaatavien rahoittamisen perinteisiä ratkaisuja vaivattomammin – manuaalinen työ on minimissään ja resursseja vapautuu reskontratyöstä.

Tilitoimisto Accado käyttää Lemonsoftin tilitoimistojärjestelmiä ja hoitaa monien Lemonsoft Rahoitusta käyttävien asiakkaiden kirjanpitoa. Accadon toimitusjohtaja Mikael Donner pitää rahoituspalvelua myös tilitoimiston kannalta helppokäyttöisenä ja näkee sen hyötynä etenkin läpinäkyvyyden.

– Kun palvelu on integroitu suoraan Lemonsoft-järjestelmään, mitään ylimääräisiä työvaiheita ei ole ja kirjanpidon raportit ovat suoraan halutussa muodossa – kaikki tiedot löytyvät ja luvut täsmäävät. Toimintamalli on selkeästi paremmalla tasolla kuin vastaavissa ratkaisuissa yleensä, Donner sanoo.

Rahoituspalvelut ovat osa Ropon tarjoamaa laskutuksen kokonaispalvelua, johon sisältyy koko laskun elinkaaren hallinta laskujen välityksestä reskontravalvontaan, muistutus- ja perintätoimiin.


Lemonsoft Oy
Kotimainen ohjelmistotalo Lemonsoft Oy tarjoaa toiminnanohjauksen kokonaisratkaisun, joka soveltuu useimmille toimialoille riippumatta koosta tai toimialasta. Mahdollistamme asiakasyritystemme liiketoiminnan kasvun ratkaisujemme avulla. Uskomme, että meidän avulla asiakasyrityksemme tekevät parempaa tulosta ja saavat alan parhaan asiakaskokemuksen. Lemonsoft on oman alansa nopeimmin kasvava toimija, jonka asiakasmäärä on yli 6.000 ja olemme mukana yli 50.000 käyttäjän arjessa. Lemonsoftilaisia on noin 110 henkeä ja liikevaihto on 15 miljoonaa euroa. www.lemonsoft.fi

Ropo Capital
Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Välitämme joka kuudennen laskun Suomessa ja yli puolet kaikista suomalaisten sähkölaskuista. www.ropocapital.fi

Lemonsoft

Lisätietoja:

Mika Hyyrynen (oik.), Lemonsoft, tuotepäällikkö, 050 565 1065, mika.hyyrynen@lemonsoft.fi

Mikael Donner, Accado, toimitusjohtaja, 050 300 1903, mikael.donner@accado.fi

Arto Hakkarainen (vas.), Ropo Capital, myyntipäällikkö, 045 275 8622, arto.hakkarainen@ropocapital.fi