Lappeenrannan Energia Oy

Lappeenrannan Energia on uudistanut laskutustaan ja ulkoistanut laskun elinkaaren hallinnan Ropo Capitalille. Energiayhtiölle toteutettuun palveluun sisältyy laskujen välitys, maksuneuvonta, reskontran hoito sekä saatavien hallinta.

Lappeenrannan Energia Oy on Lappeenrannassa toimiva, kaupungin kokonaan omistama konserniyhtiö. Yhtiön pääasiallinen toiminta on kaukolämmön, maakaasun, sähkön ja veden jakelu ja myynti. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 124,2 miljoonaa euroa.

Ropo Capital on vastannut Lappeenrannan Energian laskun elinkaaren hallinnasta helmikuusta 2017 alkaen.

– Meille oli tärkeää saada koko laskutuksen elinkaaren kattava palvelu – siitä tulee säästöä ja koko prosessi on helposti hallittavissa ja seurattavissa, kertoo Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.

– Energiasektorilla kerrotaan laajasti toimivista palveluista ja Ropon maine on erittäin korkea. Kyllähän se vakuuttaa, kun suurin osa suomalaisten sähkölaskuista lähetetään Ropon kautta, Kolehmainen jatkaa.

Ropon palveluiden myötä Lappeenrannan Energian laskutusprosessi on pitkälle automatisoitu yhtenäinen kokonaisuus. Ropo vastaa energiayhtiön laskujen välityksen, saatavien hallinnan ja reskontran hoidon lisäksi laskujen maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta.

– Energiasektorilla olemme selvästi Suomen suurin laskutuskumppani. Suurin osa suomalaisten sähkölaskuista lähetetään meidän kauttamme, kertoo Ropo Capitalin asiakkuusjohtaja Mikko Uotinen.

Asiakasvideo: Case Lappeenrannan Energia

 

Lappeenrannan Energia tuottaa ja myy vesi- ja energiapalveluita sekä hallinnoi ja kehittää jakeluverkkoja. Lappeenrannan Energia tunnetaan asiakasläheisenä luotettavista palveluistaan. Emoyhtiön lisäksi toimintaa hoidetaan kahden tytäryhtiön voimin, jotka ovat Lappeenrannan Lämpövoima Oy ja Lappeenrannan Energiaverkot Oy. www.lappeenrannanenergia.fi

Lappeenrannan Energia Oy

Lisätietoja:
Marko Pollari, Energiakaupan johtaja, Lappeenrannan Energia, puh. 020 177 6140, marko.pollari@lreoy.fi
Reijo Kolehmainen,Toimitusjohtaja, Lappeenrannan Energia, puh. 040 548 6360, reijo.kolehmainen@lreoy.fi
Mikko Uotinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital, puh. 040 500 4339, mikko.uotinen@ropocapital.fi