Siperiasta oppia muutosvaiheisiin_Fakta / Talentum Media

Työporukalla Siperiassa – yrityskulttuuri tukee työystävyyttä

Ropo Capitalin kasvun takaa löytyy tiivis ja sitoutunut työyhteisö. Porukalla tehdään töitä tavoitteiden eteen ja aikaa vietetään yhdessä vapaallakin, jopa lomalla Siperiassa asti. 

Ropo Capitalin työporukassa on totuttu viettämään aikaa yhdessä. Työ vie arjesta suurimman osan, mutta silti samojen ihmisten kanssa vietetään aikaa myös urheillen ja yhdessä hengaillen. Työpaikalla muodostuu luontevasti aktiivisia kaveriporukoita ja kestäviä ystävyyssuhteita.

Tiivis työyhteisö herätti toimittaja Maija Tammisen kiinnostuksen ja uusimmassa Fakta-lehdessä (Fakta 07/08 2017) Ropo Capital on esimerkkinä siitä, miten rakennetaan työyhteisö, jonka jäsenet viihtyvät keskenään vapaa-ajallaankin. Juttuidean taustalla oli Ropon asiakkuusjohtaja Mikko Uotisen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jenni Jantusen ja tuotepäällikkö Jukka Leinosen lomamatka Siperiaan. Kolmen viikon reissulle lähti mukaan vain yksi ystävä, joka ei ollut työpaikalta tuttu.

Erityinen yrityskulttuuri

Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaan mielestä työkaverusten Siperian reissu kuvastaa yrityskulttuuria, johon hän haluaa Ropoa viedä. Yhtiössä on vahva voittamisen kulttuuri, ja jokaisen työntekijän odotetaan jakavan saman palon ja halun päästä yhteiseen tavoitteeseen. Ropo Capitalin kasvu tehdään koko henkilöstön voimin.

Yhteisiin tavoitteisiin sitoutuminen on äärimmäisen tärkeää erityisesti silloin, kun taustalla on iso yrityskauppa ja sen myötä kahden erilaisen yrityskulttuurin kohtaaminen. Alkuvuodesta Trust Kapital osti Enfo Zenderin tiedonvälitysliiketoiminnan ja yhdessä yhtiöistä syntyi nyt lähes 150 henkilöä työllistävä Ropo Capital.

– Trust Kapital on ollut perustamisestaan lähtien aggressiivisesti kasvanut yritys. Enfo Zenderissä mentaliteettina oli enemmän tilanteen pitäminen ennallaan. Yhdistyminen on onnistunut kuitenkin hyvin ja Ropon yrityskulttuuri on alkanut rakentua haluamallamme tavalla. Meillä on todella hieno porukka kasassa ja rekrytoinneissa painotetaan jatkossakin samaa draivia, Aurasmaa kuvailee.

Ropo Capitalin työyhteisöstä kertova artikkeli löytyy Fakta-lehdestä otsikolla Siperiasta oppia muutosvaiheisiin. Siirry artikkeliin: https://summa.talentum.fi/article/fa/7-8-2017/siperiasta-oppia-muutosvaiheisiin/389959.

Kuva: Fakta / Talentum Media