Trust Kapital ostaa Enfo Zenderin

Laskun elinkaari- ja rahoituspalveluihin erikoistunut Trust Kapital ostaa tiedonvälityspalveluja tarjoavan Enfo Zender Oy:n osakekannan. Kaupassa Trust Kapitalille siirtyy Enfo Zenderin tiedonvälityspalveluliiketoiminta sisältäen tuotannolliset toiminnot ja asiakkuudet. Kaupan myötä Trust Kapitalin liikevaihto nousee vuonna 2017 yli 40 miljoonaan euroon ja noin joka kuudes Suomessa liikkuva lasku välitetään yhtiön kautta.

Trust Kapital ja Enfo ovat tänään allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jolla Trust Kapital ostaa Enfo Oyj:n tytäryhtiön Enfo Zenderin tiedonvälityspalveluliiketoiminnan. Kauppa ei koske Enfon ulkoistetun taloushallinnon ZmartFinance-palvelukokonaisuutta. Yritysoston myötä Trust Kapitalin palvelutarjonta laajenee kattamaan koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen operoinnista reskontranhoitoon, maksuvalvontaan ja rahoitukseen.

Kauppa nopeuttaa Trust Kapitalin voimakasta kasvua entisestään ja vahvistaa yhtiön asemaa kotimaisena laskutuksen ja rahoituksen digitalisaation suunnannäyttäjänä.

– Laskujen operointiin laajentamalla tarjoamme asiakkaillemme kattavan palvelutarjoaman, jonka keskiössä on modernin laskuautomaation ja rahoituksen integraatio. Olemme luomassa täysin uudenlaista markkinaa ja tässä murroksessa osaavan henkilöstön ja vahvan teknologian merkitys korostuu entisestään. Kaupan myötä olemme alallamme ainutlaatuinen palveluyhtiö ja aiempaakin vahvempi ja osaavampi kotimainen haastaja, Trust Kapitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa kommentoi.

– Enfolla on pitkä historia ja hyvä maine. Jaamme myös yhteisen arvomaailman – sekä Trust että Enfo panostavat korkeaan laatuun ja ylivoimaiseen palvelukokemukseen, Aurasmaa jatkaa.

Kauppa on jatkoa sekä Trust Kapitalin että Enfon strategialle, jossa ydinliiketoimintaan kuulumattomista osa-alueista luovutaan ja painopiste keskitetään oman liiketoiminnan vahvuuksiin.

– Enfo panostaa liiketoiminnassaan niihin palveluihin, joissa yhtiöllä on jo vahva asema pohjoismaisilla markkinoilla ja joiden kysyntä on vahvasti kasvamassa entisestään. Tiedonvälityspalveluja olemme tarjonneet vain Suomessa. Niiden myyminen Trust Kapitalille on luonnollinen osa Enfon pohjoismaista kasvustrategiaa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijana, Enfon toimitusjohtaja Arto Herranen kertoo.

Trust Kapital on kasvanut alle kymmenessä vuodessa merkittäväksi palveluyhtiöksi, jonka kilpailuetuna on ollut vahvan teknologiaosaamisen, rohkeiden hinnoittelumallien ja ammattitaitoisen asiakaspalvelun yhdistelmä. Kasvu on perustunut laskutuksen ja maksuvalvonnan toimintamallien kehittämiseen. Kaupan myötä yhtiöstä kasvaa yli 130 digitalisoituvan talouden ammattilaista työllistävä asiantuntijayritys.

Tavoitteena on markkinajohtajuus Suomessa vuoteen 2020 mennessä alalla, jonka muutosvauhti on nopea.

– Digitalisaation edut ja automaatioratkaisut ovat toimintamme perusta, mutta kestävä liiketoiminta perustuu henkilöstöömme. Trustilla on mahtava porukka, joka näkee muutoksessa mahdollisuuksia. Nyt saamme Enfolta vahvistuksena alan parhaita osaajia laskujen operointiin liittyen. Kasvun rajoja ei määrittele markkinoiden muutokset vaan kykymme kasvaa ja kehittyä sekä yksilöinä että yhtenä joukkueena, Aurasmaa hehkuttaa.

KPY merkittäväksi vähemmistöosakkaaksi

Kaupan yhteydessä Trust Kapitalin omistuspohja laajenee, kun Enfon pääomistaja KPY tekee merkittävän sijoituksen yhtiöön. Kaupan jälkeen Trust Kapitalin omistus jakautuu pääomistaja Sentica Partnersin hallinnoimien rahastojen sekä KPY:n, Trust Kapitalin toimivan johdon ja suomalaisten yksityissijoittajien kesken.

Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan tammikuun 2017 lopussa. Osapuolet ovat sopineet, että yrityskaupan hintaa ei julkisteta. Kauppa vaatii toteutuakseen viranomaishyväksynnän.

Lisätietoja:
Artti Aurasmaa, toimitusjohtaja, Trust Kapital Group TKG Oy, puh. 045 186 1775, artti.aurasmaa@truskapital.fi
Arto Herranen, toimitusjohtaja, Enfo Oyj, puh. 044 719 3000, arto.herranen@enfo.fi

Trust Kapital Group TKG Oy
Trust Kapital on kotimainen laskun elinkaari- ja rahoituspalveluihin erikoistunut yritys. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Yli 7 000 yritystä Suomessa käyttää aktiivisesti palvelujamme. Kasvuvauhtimme on ollut viime vuosien aikana noin 40 prosenttia ja viimeisimmällä tilikaudella liikevaihtomme oli n. 10 miljoonaa euroa. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla oman alamme markkinajohtaja Suomessa. www.trustkapital.fi

Enfo – Yksinkertaisempaa, sujuvampaa ja älykkäämpää liiketoimintaa digitaalisessa dimensiossa
Enfo luo innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen ja parantamiseen. Hyödynnämme liiketoiminnan tuntemusta, teknistä asiantuntemusta ja parhaita käytäntöjä tietovirran jalostamisessa ja tietoteknisten ratkaisujen kehittämisessä asiakkaillemme, jotta he voivat toimia aloitteellisesti digitaalisessa liiketoiminnassa ja tuottaa tulosta ja elämyksiä omille asiakkailleen. Enfon liikevaihto on 140 miljoonaa euroa (2015) ja yrityksessä työskentelee noin 1 000 erikoisasiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. www.enfo.fi


Kutsu: Tiedotustilaisuus medialle

Järjestämme medialle tiedotustilaisuuden 17.1.2017 klo 14.00 Kuopiossa.
Tilaisuus on Trust Kapitalin, Enfon ja KPY:n yhteinen. Tavattavissa ovat Trust Kapitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa ja hallituksen puheenjohtaja Pentti Tuunala (Sentica Partners), Enfon toimitusjohtaja Arto Herranen sekä KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen ja toimitusjohtaja Lauri Kerman.

Aika: 17.1. klo 14.00
Paikka: KPY, Kauppakatu 18, 2. krs, 70100 Kuopio
Tervetuloa!

Lisätietoja tiedotustilaisuuteen liittyen:
Jenni Jantunen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Trust Kapital Group TKG Oy,
puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@trustkapital.fi