Trust Kapital ravistelee energiasektorin laskutus- ja maksuvalvontatoimijoita

Trust Kapital Group on voittanut syksyn aikana jälleen merkittävän kilpailutuksen energiasektorilla. Yhtiön toimitusjohtaja Petri Tukiainen uskoo, että Trust Kapital tulee jatkossa lisäämään markkinaosuuttaan erityisesti energiatoimialalla. Tämä tarkoittaa sitä, että monikansallisten jättien monopoliasema laskutus- ja maksuvalvonta-alalla murtuu ja markkina tullaan jakamaan uudelleen.

Seitsemän vuotta sitten laskutus- ja maksuvalvonta-alalle haastajana tullut kotimainen Trust Kapital kilpailee nyt samoista asiakkaista kuin alan suurimmat toimijat. Yhtiö on päihittänyt alan markkinajohtajat muun muassa useissa energiasektorin kilpailutuksissa. Trust Kapitalin toimitusjohtaja Petri Tukiaisen mukaan yhtiö tulee olemaan monelle palveluntarjoajalle pahin kilpailija, ellei ole sitä jo nyt.

– Olemme voittaneet useita tarjouskilpailuja, joissa ovat olleet mukana kaikki suurimmat palveluntarjoajat. Me olemme nykymarkkinassa kova kilpailija. Haastajan asema sopii meille – tarjoamme kilpailijoidemme asiakkaille houkuttelevan kotimaisen ja yhteiskuntavastuullisen vaihtoehdon.  Nykypäivänä yhteiskuntavastuu on iso teema, ja sillä mihin maahan yhtiö maksaa veronsa on suuri merkitys, Tukiainen kertoo.

Noin 90 talouden ammattilaista työllistävä Trust Kapital kilpailee markkinoilla teknologisena edelläkävijänä, jonka toimintamallit pohjaavat vahvaan automaatioon. Energiasektorilla kilpailuetuna on alan erityispiirteet huomioiden räätälöity ratkaisukokonaisuus, joka automatisoi laskun elinkaaren hallinnan lisäksi energiayhtiöille ominaisen sähkönjakelun keskeytys- ja kytkentäprosessin.

Energiasektorilla Trust Kapitalin palveluratkaisuja käyttävät esimerkiksi Etelä-Savon Energia, Mäntsälän Sähkö ja uusimpana asiakkuutena yhtiölle siirtyvä Imatran Seudun Sähkö.

Toimitusjohtaja Tukiainen kertoo, että tarjouskilpailuissa menestymisen taustalla on teknologiaosaamisen lisäksi Trust Kapitalin rohkeat hinnoittelumallit sekä yhteiskuntavastuullinen liiketoiminta, jolla tuetaan suomalaista hyvinvointia kotimaisen työllistämisen ja veronmaksun kautta. Imatran Seudun Sähkön osalta myös venäjänkielisen asiakaspalvelun tarjoaminen oli merkittävä lisäarvo.

– Hinnoittelussa olemme ravistelleet toimialaa alusta alkaen. Meidän ohjelmistomme ovat asiakkaalle maksuttomia ja osa palveluistakin tulee asiakkaalle ilmaiseksi käyttöön. Tärkeintä on kokonaisuuden ajattelu.

– Oma ohjelmistokehityksemme mahdollistaa sen, että voimme tehdä tällä ajatuksella kannattavaa liiketoimintaa ja rakentaa hyvinkin tarkasti räätälöityjä kokonaisuuksia. Haastavatkaan vaatimukset eivät tiputa meitä kilpailutuksista.

Trust Kapital on kasvanut merkittäväksi haastajaksi pitkäjänteisellä kasvustrategialla, joka on perustunut koko maan kattavaan peittoon ja pk-sektorin haltuunottoon ennen suurasiakaskenttään siirtymistä. Nyt yhtiöllä on Suomessa vahva, lähes 20 000 yrityksen asiakaskanta. Jatkossa markkinaosuutta kasvatetaan voimakkaasti erityisesti suurasiakassektorissa.

– Haluamme olla mukana kaikissa merkittävissä kilpailutuksissa. Referenssit ja näytöt meillä ovat kunnossa ja pystymme tarjoamaan kilpailukykyiset ratkaisut myös Suomen suurimmille organisaatioille.

– Tarkoitus on edelleen vallata markkinoita ja totuttaa suomalaisyritykset siihen, että tarjolla on myös vahva kotimainen vaihtoehto, Tukiainen kiteyttää.


Trust Kapital Group on kotimainen talouden hallintaan liittyvien liiketoimintaprosessien ulkoistuspalveluja tarjoava yritys. Asiakkainamme on lähes 20 000 yritystä Suomessa ja työllistämme noin 90 talouden ammattilaista. Kasvuvauhtimme on ollut viime vuosien aikana noin 40 prosenttia ja viimeisimmällä tilikaudella liikevaihtomme ylitti 8 miljoonaa euroa. Kannattavuutemme on selvästi toimialan keskiarvoa korkeampi. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla merkittävä palveluyhtiö ja oman alamme markkinajohtaja Suomessa.