Ropo Capital - Board

Viivästyskorko kuluttaja-asiakkaille 9,5 %, kaupallisissa sopimuksissa 10,5 %

Suomen Pankki on vahvistanut viitekoron ja viivästyskorot seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Korkolain mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1.-30.6.2023 on 2,5 %. Tänä aikana viivästyskorkoprosentti on kuluttaja-asiakkaille 9,5 % ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa 10,5 %. Korkeampaa viivästyskorkoa sovelletaan yritykseltä toiselle tai viranomaiselta yritykselle suoritettaviin maksuihin.

Viivästyskorko on kuluttajakaupassa viitekorko lisättynä korkolain 4 §:n mukaisella 7 prosenttiyksikön lisäkorolla ja kaupallisiin sopimuksiin sovellettaessa viitekorko lisättynä korkolain 4 a §:n mukaisella 8 prosenttiyksikön lisäkorolla.

Suomen Pankki vahvistaa viitekoron ja viivästyskorot puolen vuoden välein.

Lisätietoja »