Ropo Capital - kirjejakelu

Kirjeliikenne Venäjälle ja Valko-Venäjälle palautunut osittain

Sotatilanteesta ja siitä aiheutuneista pakotteista johtuen kirjeliikenne on toistaiseksi keskeytynyt Venäjälle ja Valko-Venäjälle perustuen Maailman postiliiton (UPU) sopimusten mukaisiin poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

Keskeytys jatkuu edelleen, mutta PostNord Strålfors on ilmoittanut toimittavansa 24.5.2022 alkaen perille sellaiset Venäjälle ja Valko-Venäjälle osoitetut C5-kokoiset kirjeet, jotka painavat alle 50 grammaa. Samoin kaikki PostNord Strålforsin postituotannossa pysäytettynä ja säilytyksessä olleet kirjeet, jotka täyttävät edellä mainitut ehdot, tullaan lähettämään eteenpäin. Muut kirjetoimitukset sekä PostNord Strålforsin että Postin osalta ovat pysäytyksessä edelleen.

Kirjeet, joita ei pystytä toimittamaan perille, käsitellään jakelijasta riippuen eri tavoin; Posti on ilmoittanut palauttavansa kirjeet lähettäjälle ja PostNord Strålfors on puolestaan ilmoittanut säilyttävänsä kirjeitä kansainvälisen postin yksikössään 28 vuorokautta, jonka jälkeen kirjeet tuhotaan tietoturvallisesti.

Sotatilanteesta johtuen postin kulku Ukrainaan on edelleen huomattavasti normaalia hitaampaa, sillä jakelijat joutuvat käyttämään poikkeusreittejä. Maan sisäisessä jakelussa on myös paljon epävarmuutta.

Tiedotimme kansainvälisen lentoliikenteen muutosten vaikutuksista kirjeiden jakeluun maaliskuun alussa (katso tiedote ») ja Maailman postiliiton (UPU) sopimusten mukaisista poikkeuksellisista olosuhteista toukokuun alussa (katso tiedote »).

Seuraamme poikkeustilannetta yhteistyössä jakelukumppaneidemme kanssa. Pahoittelemme asiasta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja suosittelemme käyttämään digitaalisia jakelukanavia mahdollisuuksien mukaan.


Ukrainan sotatilanne voi aiheuttaa huolta ja monenlaisia kysymyksiä, joista osa koskettaa myös Ropon toimintaa. Huomioimme vallitsevan tilanteen ja olemme koostaneet kotisivujemme UKK-osioon vastauksia kysymyksiin, jotka voivat askarruttaa poikkeustilanteessa. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja päivitämme lisämateriaalia tarpeen mukaan. Tutustu koosteeseen tästä »