Ropo Capital - Ropo Online

Varo sähköpostitse levitettävää haittaohjelmaa – myös Ropon nimissä lähetetty huijausviestejä

Ropo Capitalin nimissä on lähetetty huijausviestejä, jotka sisältävät haittaohjelman. Kehotamme erityiseen tarkkuuteen sähköpostiviestien liitteitä avatessa erityisesti, jos viestissä viitataan asioihin, joista sinulla ei ole tietoa tai viesti vaikuttaa muuten epäilyttävältä.

Tavallisesti huijausviesteissä pyydetään vastaanottajaa avaamaan viestin mukana tuleva liitetiedosto tai linkki. Ropo Capitalin tiedossa olevat huijausviestit on lähetetty sähköpostitse, ja niissä on ollut mukana liitetiedosto. Liitteitä ei tule avata, sille niiden sisältämä haittaohjelma voi esimerkiksi vahingoittaa käytössäsi olevaa laitetta tai hyödyntää siinä olevia tietoja.

Näin tunnistat huijausviestin

Huijausviestit näyttävät ulkoasultaan ja sisällöltään erehdyttävästi Ropo Capitalin viesteiltä ja mukana on ollut käyttämämme allekirjoitus linkkeineen ja yhteystietoineen. Tiedossamme on, että huijausviestejä on lähetetty ainakin nimellä Sohrab Rahimi väärennetystä osoitteesta soh.rahim@ropocapital.fi. Viestin aiheena on ollut: Alkuperäiset kopiot.

Muitakin aiheita ja väärennettyjä lähetysosoitteita voi olla käytössä, joten kehotamme aina erityiseen tarkkuuteen viestien liitteitä tai linkkejä avatessa. Viestin aitouden voi varmistaa esimerkiksi sillä, että Ropo Capitalin lähettämien viestien aihekentässä on aina asian käsittelynumero.

Jos epäilet saaneesi huijausviestin, voit aina varmistaa viestin aitouden Ropo Capitalin asiakaspalvelusta. Yhteystiedot löydät osoitteesta ropocapital.fi/asiakaspalvelu. Voit ilmoittaa huijausviestistä myös tietohallintoomme osoitteella security@ropocapital.fi.

Kiitämme valveutuneita asiakkaitamme, jotka ovat viipymättä ilmoittaneet huijausepäilyistä ja tuoneet tapaukset tietoomme.


Huijausviestejä on voitu lähettää erilaisilla sisällöillä ja lähetystiedoilla. Alla yksi esimerkki tietoomme tulleen viestin sisällöstä:

Lähettäjä: soh.rahim@ropocapital.fi
Viestin aihe: Alkuperäiset kopiot
Viesti:

Hei

Maksu lähetettiin tänä aamuna, etsi liitetiedostot ja myös pyydetyt asiakirjat.
Kiitos.

Sohram Rahimi
Asiakasneuvoja