Ropo Capital - CTO

Lumo Energia siirtyy Ropo Capitalin palvelumalliin Suomessa ja Ruotsissa

Suomalainen sähköyhtiö Lumo Energia uudistaa laskutustaan ja siirtyy Ropon yhden palveluntarjoajan malliin Suomessa ja Ruotsissa. Tavoitteena on aiempaa yhtenäisempi laskutuksen ja saatavien hallinnan kokonaisuus, joka mahdollistaa myös reaaliaikaisen seurannan.

Lumo Energian laskutusuudistuksessa koko laskun elinkaarenhallinta hoidetaan jatkossa yhden kumppanin avulla. Ropon energiayhtiölle tarjoamaan palvelukokonaisuuteen sisältyy laskujen välitys, automatisoitu maksuvalvonta, muistutus- ja perintäpalvelu sekä maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu. Tärkeässä osassa ovat myös palveluun sisältyvät taloushallinnon raportit.

– Ropon tarjoama kokonaisratkaisu automatisoi laskutuksen ja saatavien hallinnan saumattomaksi prosessiksi ja tuo siten tehokkuutta toimintaamme. Jatkossa Ropo on kumppaninamme molemmissa maissa, mikä myös yhtenäistää käytäntöjämme, Lumo Energian toimitusjohtaja Otto Savasti kertoo.

– Meille tärkeää on myös täysi näkyvyys laskutuksen eri vaiheisiin. Ropon raportointityökalut tuovat nopeutta ja helppoutta reaaliaikaiseen seurantaan ja laskutuksen data on aiempaa paremmin hyödynnettävissä myös liiketoiminnan kehittämisessä, Savasti jatkaa.

Lumo Energian kasvu on ollut nopeaa ja yrityksen tavoitteena on seuraavan viiden vuoden aikana kasvaa viiden suurimman sähköyhtiön joukkoon Suomessa. Käyttöpaikkamäärän odotetaan tänä vuonna ylittävän 100 000 rajan.

Vahvasti eteenpäin pyrkivä sähköyhtiö näkee Ropon samanhenkisenä kumppanina, jolla on näkemystä ja rohkeutta edistää asioita.
– Ropolla on hyvä ote ja vastauksia saadaan nopeasti, joten yhteistyö on helppoa, Savasti toteaa.

Laskutuksen hallinnan kokonaisuus siirtyy Ropon hoidettavaksi huhtikuusta alkaen. Ruotsissa Ropo vastaa jatkossa myös myyntireskontrasta. Suomessa Lumo Energia hoitaa edelleen reskontran ja tiedonsiirto hoidetaan saumattomasti rajapinnan välityksellä.

– Meidän vahvuutemme on palveluiden tuottaminen toimialojen erityisvaatimukset huomioiden ja sujuva käyttöönotto. Energia-alalla markkina-asemamme Suomessa on vahva ja samaa statusta haemme myös Ruotsissa. Lumo Energia on meille tärkeä Nordic-tason kumppanuus, kertoo Ropo Capital Suomen toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo.

Lumo Energian lisäksi Ropon asiakkaita energia-alalla ovat mm. Väre, Lumme Energia, Oomi Energia ja Elenia.

Lisätietoja:

Mikko Uotinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital, Suomi, p. 040 500 4339, mikko.uotinen@ropocapital.fi
Erik Åkerman, Head of Sales, Ropo Capital, Ruotsi, p. +46700818118, erik.akerman@ropocapital.se
Otto Savasti, toimitusjohtaja, Lumo Energia, p. 041 366 5277, otto.savasti@lumoenergia.fi

Lumo Energia Oyj on vuonna 2015 perustettu suomalainen sähköyhtiö, joka on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen selkeitä tuotteita ja ensiluokkaista asiakaspalvelua. Yrityksen kasvu on ollut nopeaa, ja jo yli 70 000 kotia saa virtaa Lumo Energialta. www.lumoenergia.fi.

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan ja automaatioon. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 yritystä luottaa palveluihimme. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Tavoitteenamme on kasvaa alamme johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä. www.ropocapital.fi.