Tänään vietetään Ropon syntymäpäivää

Viisi vuotta sitten tänä päivänä julkaistiin Ropo Capitalin uusi nimi. Nimenmuutos yhdisti yritysoston myötä nopeasti kasvaneen organisaation ja antoi raamit koko laskun elinkaaren kattavalle palvelulle.  Nyt Ropo-nimen alla toimitaan jo Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Ropo Capitalin syntyessä 2017 kuvamaailmassa korostuivat suomalaiset juuret, rauhalliset maisemat ja puhdas luonto. Pari vuotta myöhemmin valmistauduttiin laajentamaan palvelutarjontaa myös Suomen rajojen ulkopuolelle ja visuaalisuuteen otettiin uusi kulma, jonka myötä kuvamaailmassa korostuu liike, tekemisen ilo ja yhdessä tekeminen.

Ilme on muuttunut, mutta nimi pysyy. Kansainvälistyminen oli suunnitelmissa jo viisi vuotta sitten ja nimiehdotuksista osattiin etsiä vaihtoehtoa, joka toimisi myös ulkomailla, ei olisi liian pitkä ja jäisi helposti mieleen.

– Kun luin nimiehdotusten listaa nyt, niin edelleen Ropo sieltä erottuu. Se on omintakeinen ja helppo muistaa. Lisäksi siinä on se pienestä ponnistamisen ajatus, josta tykättiin jo tuolloin. Kyllä meistä on tullut vahvasti ropolaisia, kertoo brändi- ja viestintäjohtaja Jenni Jantunen.

Nimimuutoksen myötä Trustista tuli Ropo, TrustPointista Ropo 24 ja Ropo Online sai nykyisen nimensä. Paljon muutakin on viidessä vuodessa tapahtunut – henkilöstömäärä on kasvanut 130 talouden ammattilaisesta noin 400:aan, Suomen lisäksi toimimme nykyään Ruotsissa ja Norjassa, toimipisteitä on kahden sijaan kuusi ja liikevaihto on noussut kasvun myötä 40 miljoonasta noin 100 miljoonaan euroon.

Paljon on muuttunut, mutta paljon on pysynyt myös entisellään. Pysyvinä elementteinä jatkavat teknologian ja palvelun saumaton liitto – oma Ropo 24 -palvelualusta ja motivoitunut ropolaisten porukka. Samoin palvelumalli, joka yhdistää laskujen välityksen, reskontran ja saatavien hallinnan sekä reaaliaikaisen raportoinnin on pysynyt Ropon kulmakivenä ensimmäisestä yritysostosta lähtien.

Tavoitteena on edelleen tehdä laskun elinkaaren hallinnasta digitaalisempaa, läpinäkyvämpää ja dataohjautuvampaa – ja olla joka päivä parempia kuin eilen.


Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen raportointiin. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista. Päätoimipisteemme on Kuopiossa. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia.