Ropo Capital ostaa norjalaisen BAHS Kapitalin – tavoitteena laskun elinkaaripalveluiden markkinajohtajuus Pohjoismaissa

Suomen johtava laskun elinkaaripalveluiden tarjoaja Ropo Capital laajentui viime marraskuussa Norjan markkinoille ostamalla informaatiologistiikkayhtiö Posti Messaging AS:n. Nyt yhtiö jatkaa kasvua ostamalla norjalaisen BAHS Kapitalin; tavoitteena on nousu Pohjoismaiden markkinajohtajaksi omaan teknologiaan ja vahvaan automaatioon perustuvan laskun elinkaarimallin avulla.

Voimakkaasti kasvava Ropo Capital jatkaa laajentumistaan Pohjoismaissa yritysostoin. Nyt yhtiö on sopinut ostavansa BAHS Kapital AS:n koko osakekannan. Yritysostolla Ropo Capital vauhdittaa automaatioon perustuvan laskun elinkaaripalvelunsa lanseeraamista Norjan markkinoilla.

”Tuomme Norjan markkinoille laskun elinkaaripalvelun, joka automatisoi koko prosessin laskujen välityksestä maksuvalvontaan ja perintäratkaisuihin. Ropon ainutlaatuinen yhden palveluntarjoajan malli tulee muuttamaan markkinan myös Norjassa. BAHS Kapitalin kanssa olemme valmiita lokalisoimaan palvelukokonaisuutemme ja lanseeraamaan oman Ropo 24 -teknologiamme Norjassa”, kertoo Ropo Capitalin toimitusjohtaja Rickard Westlund.

Vahvalla markkina-asemallaan BAHS Kapital on tunnettu toimija luotonhallinnan ja perinnän toimialalla Norjassa. Vuonna 2014 aloittaneet yrityksen perustajina on neljä pitkän uran perintäalan johtotehtävissä tehnyttä konkaria. Nykyään yritys on vahva haastaja, joka tunnetaan erityisesti joustavuudestaan, innovatiivisuudesta ja asiakaslähtöisyydestä.

Yrityskaupan toteutuessa BAHS Kapitalin toimitusjohtaja Tove Giske nimitetään Ropo Capital Groupin johtoryhmään ja hän aloittaa Norjan liiketoiminnasta vastaavana johtajana.

”Olen todella innoissani kasvumatkasta, jonka aloitamme yhdessä Ropo Capitalin kanssa. Olemme seuranneet Ropon voimakasta laajentumista Suomessa ja Ruotsissa, ja odotamme innolla, että pääsemme lanseeraamaan koko laskun elinkaaren kattavan palvelun ja Ropo 24 -teknologian Norjassa. Norja on valmis seuraavan sukupolven palveluille, jotka hyödyntävät automaatiota, tekoälyä ja reaaliaikaista dataa. Laskun elinkaaripalvelumme avulla muutamme tavan, jolla norjalaiset yritykset ovat kokeneet laskujen hallinnan”, hehkuttaa BAHS Kapitalin toimitusjohtaja Tove Giske.

Yritysoston myötä Ropo Capital -konsernin yhteenlaskettu liikevaihto lähestyy 100 miljoonaa euroa ja henkilömäärä kasvaa lähes 400 työntekijään seitsemässä toimipisteessä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Konsernilla on yli 10 000 aktiivista asiakasta ja Ropon palveluiden kautta lähetetään vuosittain yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia.

”Yritysostolla vahvistamme edelleen asemaamme toimialalla ja tavoittelemme kasvustrategiamme mukaisesti markkinajohtajan asemaa pohjoismaisilla markkinoilla. Uskomme vahvasti, että Ropon ainutlaatuiselle laskun elinkaaripalvelulle on kysyntää myös Norjassa”, toteaa Ropo Capitalin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Molander.

Kaupan arvioidaan toteutuvan maaliskuun 2021 loppuun mennessä.  Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta.

Lisätietoja:
Jenni Jantunen, brändi- ja viestintäjohtaja, puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Palvelumme kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontran hoitoon, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan ja automaatioon. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 370 talouden ammattilaista. Päätoimipisteemme on Kuopiossa. Meillä on yli 10 000 aktiivista asiakasta pk-yrityksistä kaikista suurimpiin yhtiöihin ja vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Tavoitteenamme on kasvaa alamme johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä.