Blogi: Tietohallinnon kasvuloikka kansainväliseksi tukifunktioksi

Behind the Scenes -juttusarjan uratarinat saavat jatko-osan blogitekstien muodossa. Äänessä ovat Ropon asiantuntijat, jotka avaavat näkemyksiään ajankohtaisista aihealueista. Toisessa blogikirjoituksessa Ropon tietohallintopäällikkö Heikki kertoo työnkuvastaan nopeasti kansainvälistyvässä yrityksessä, joka kilpailee markkinoilla teknologisena edelläkävijänä.

Ropo Capital on laajentunut vuoden sisällä Ruotsiin ja Norjaan – yritysostojen myötä henkilöstömäärä on kasvanut 370 työntekijään. Tietohallintopäällikön on oltava jatkuvasti ajan tasalla yrityksen muutoksista ja koko tietohallinnon infrastruktuurista.

Tietohallinnon päivittäisessä työssä näkyy Ropon kansainvälistyminen, mikä on tuonut uusia haasteita toimenkuvaan. Tietohallinnon vastuualue on laaja käsittäen vastuun henkilökunnan järjestelmäarkkitehtuurista aina sovellusten ja verkkojen ylläpitoon. Ropon kasvettua nopeasti noin 100 henkilöstä 400 henkilön monikansalliseksi yhtiöksi on toimenkuvan laajuus kasvanut entisestään.

Tällä hetkellä työn alla on yrityskauppojen myötä Ropoon integroitavien yhtiöiden tuominen Ropon malliin. Tarkoituksena on ajaa alas vanhaa infraa ja tuoda uutta tilalle. Tämä vaatii jatkuvaa seurantaa mm. kustannusten ja projektien etenemisen suhteen.

Useiden projektien keskellä seuraan myös arkkitehtuurin toimintaa ja selvitän niihin liittyviä ongelmia. Eteen tulee jatkuvasti uusia asioita, joista ei ole välttämättä aikaisempaa kokemusta. Nämä vaativat selvittelyä ja työ onkin jatkuvaa uuden oppimista, kehittymistä sekä päätöstentekoa. Hyödynnän työssäni ammattitaitoisia kollegoitani sekä tarvittaessa myös kumppaniverkostoa. Haastavien projektien jälkeen palkitsevaa on, kun onnistunut projekti on maalissa. Se tuo tunteen onnistumisesta ja kehittymisestä ja siitä, että uusi asia on hallussa.

Ropolla ympärilläni ovat mahtavat kollegat ja erinomainen työympäristö. Täällä on helppo tehdä yhdessä töitä, tietotaito on korkealla ja yhteinen draivi mennä eteenpäin on hyvä. Ropo on oman alansa edelläkävijä ja se näkyy teknologiayrityksessä varmasti jokaisen työssä – muutos on meillä jatkuvaa.

Poikkeustilanne on aiheuttanut sen, että kaiken on hoiduttava kotimaasta eikä matkustaminen ole mahdollista. Työ vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa kollegoihin rajojen toiselle puolelle. Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka välissä onkin tuhansia kilometrejä.

Heikki
Tietohallintopäällikkö
Ropo Capital

 


Etsimme jatkuvasti uusia osaajia erilaisiin tehtäviin, joten katso avoimet työpaikkamme tai lähetä avoin hakemus.

Lue lisää ropolaisten uratarinoita: ropocapital.fi/uratarina