Ropo Capital - Martela

Martela uudistaa laskutusprosessejaan ottamalla käyttöön Ropon laskun elinkaaripalvelun

Suomalainen perheyritys Martela on uudistanut laskutusprosessejaan ottamalla käyttöön Ropo Capitalin laskun elinkaaripalvelun. Uudistuksella lähdettiin ensisijaisesti tavoittelemaan prosessien tehostamista ja kassankierron nopeuttamista.

Martelan talousjohtaja Kalle Lehtonen on tyytyväinen tehtyyn ulkoistukseen, joka kattaa Suomessa koko laskun elinkaaren aina laskujen välityksestä saatavien hallintaan sekä automatisoituun muistutus- ja perintäpalveluun. Lisäksi Ropo hoitaa laskujen välityksen Ruotsissa ja Norjassa.

– Ropon palvelun myötä meillä on nyt selkeä prosessi, joka ei ole riippuvainen omista resursseistamme. Satunnaisen muistuttamisen tilalle on tullut automatisoitu muistutus- ja perintäkäytäntö, jonka avulla saatavat ovat kotiutuneet tehokkaasti ja yhtiön kassankierto on nopeutunut. Myös manuaaliset työvaiheet ovat vähentyneet merkittävästi, Lehtonen kuvailee.

Martelan laskut luodaan yhtiön omassa toiminnanohjausjärjestelmässä, josta aineisto siirtyy rajapinnan kautta Ropo 24 -järjestelmään ja siellä vaiheesta toiseen.

– Laskun tilaa seurataan automatisoidusti koko laskun elinkaaren ajan. Eräpäivien ylittyessä muistutus- ja perintätoimet aloitetaan automaattisesti tarkasti määritellyn prosessin mukaisesti.  Laskun tila päivittyy rajapintojen kautta automatisoidusti myös Martelan omiin järjestelmiin, Ropon asiakkuusjohtaja Henry Pärssinen kertoo.

Manuaalisen työn vähennyttyä Martela on voinut suunnata laskutuksen resurssit muistutuskirjeiden lähettämisestä muihin tehtäviin. Myös raporttien valmistamiseen kuluu vähemmän aikaa, kun monipuolinen laskutusdata on saatavilla Ropo 24 -palvelussa 24/7.

Kumppanuutta kehitetään jatkuvasti

Lehtosen mukaan laskutuskumppanin valinnassa painottui erityisesti Ropon vahva asiantuntemus muistutus- ja perintäasioiden hoitamisessa, mutta myös ymmärrys ja osaaminen eri järjestelmien välisestä yhteentoimivuudesta.

– Ropon integraatio-osaaminen konkretisoitui heti käyttöönottoprojektissa, joka sujui helposti ja suunnitellussa aikataulussa, Lehtonen kiittelee.

Ropon ja Martelan yhteneväiset toimintatavat ja tavoitteet ovat tehneet kumppanuudesta luontevaa. Yhden palveluntarjoajan malli, pitkäjänteinen kehitystyö ja oman alansa edelläkävijyys ovat Ropon palveluissa niitä ominaisuuksia, joihin myös Martela omassa liiketoiminnassaan panostaa.

– Pidämme erityisesti siitä, että Ropo on meihin päin aktiivisesti yhteydessä ja toimintaa kehitetään yhdessä koko ajan. Meille on selkeä etu, että palvelu perustuu Ropon omaan teknologiaan, sillä se mahdollistaa ketteryyden ja ulkopuolisista rajoitteista riippumattoman jatkuvan kehityksen, Lehtonen sanoo.

Ropon laskun elinkaaripalvelu on Martelalla tällä hetkellä käytössä Suomessa, mutta jatkosuunnitelmissa on laajentaa palvelu käyttöön myös Ruotsissa, jossa Ropo on ottamassa jalansijaa laskutuspalveluiden tarjoajana.

Lisätietoja:

Päivi Enden, myyntipäällikkö, Ropo Capital Oy, p. +358 44 700 6038, paivi.enden@ropocapital.fi
Henry Pärssinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital Oy, p. +358 44 783 8782, henry.parssinen@ropocapital.fi
Kalle Lehtonen, talousjohtaja, Martela Oyj, p. +358 400 539 968, kalle.lehtonen@martela.com


Martela

Martela on vuonna 1945 perustettu suomalainen perheyritys ja yksi johtavista työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntijoista Pohjoismaissa. Yhtiön osakkeet on listattu OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 106,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 450 henkeä. Yhtiön päämarkkina-alueita ovat Suomi, Ruotsi ja Norja.
www.martela.com

Ropo Capital

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Välitämme joka kuudennen laskun Suomessa ja yli puolet kaikista suomalaisten sähkölaskuista.
www.ropocapital.fi