Ropo Capital - Ilkka Sammelvuo

Ropo uudistaa organisaatiotaan – Ilkka Sammelvuo Ropo Capital Suomen toimitusjohtajaksi

Ilkka Sammelvuo on nimitetty Ropo Capital Suomen toimitusjohtajaksi ja Ropo Capital -konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.11.2020 alkaen. Sammelvuo on työskennellyt Ropon tietohallinnon ja teknologian johto- ja kehitystehtävissä yhdeksän vuotta. Vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut konsernin teknologiajohtajana.

Nimitys on osa Ropo Capital -konsernin organisaatiouudistusta, jonka tarkoituksena on vahvistaa maaorganisaatioita ja varmistaa, että kansainvälisestä kasvusta huolimatta asiakassuhteet ja asiakaslähtöinen kehittäminen säilyvät keskiössä.

Sammelvuo, 41, on koulutukseltaan filosofian maisteri (tietojenkäsittelytiede) Itä-Suomen yliopistosta Kuopiosta, ja aiemmalta ammatiltaan ammattilentopalloilija. 14 vuoden lentopallouraan sisältyi mm. neljä suomenmestaruutta, kolme Suomen Cupin voittoa, 11 maaottelua ja kolme kautta Ranskassa.  Alun perin Sammelvuo on kotoisin Pudasjärveltä, mutta asunut Kuopiossa jo vuodesta 1998.

”Tämä on itselleni mielekäs uusi rooli ja on hienoa päästä varmistamaan, että Ropon tarina jatkaa menestyksekkäänä Suomessa. Meillä on täällä vakaa markkina-asema, mutta vielä paljon kasvuvaraa. Ropon tarjonta vastaa erinomaisesti laskuttamisen ja saatavien hallinnan muutospaineeseen – reaaliaikaisesta raportoinnista ja täysin läpinäkyväksi tehdystä prosessia alkaa tulla uusi normaali”, sanoo Ropo Capital Suomen uusi toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo.

Tulevien vuosien aikana Ropon tavoitteena on kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi. Kasvua on vauhditettu yritysostoin ja vireillä olevan Posti Messaging -kaupan myötä Ropo vahvistaa asemaansa Ruotsissa ja laajentaa Norjaan.

Yhtiön juuret ovat kuitenkin syvällä Pohjois-Savossa ja Suomi on yhtiön kotimarkkina. Ropo Capitalin päätoimipiste sijaitsee Kuopiossa, jossa istuu edelleen suuri osa konsernin johdosta. Myös Ropon teknologioita sekä brändiä, markkinointia ja viestintää johdetaan Suomesta. Uudistuvan maaorganisaation tavoitteena onkin kasvattaa markkina-asemaa entisestään, muokata toimintaa entistäkin asiakaslähtöisemmäksi ja säilyttää Suomen vahva tukijalka.

”Ropo kasvaa ja kansainvälistyy kovaa vauhtia. Uusi organisaatiorakenne varmistaa, että emme menetä kasvussa Ropon tärkeimpiä kilpailutekijöitä vaan pystymme jatkossakin reagoimaan ja tekemään päätöksiä nopeasti, meillä on vahva toimialaosaaminen lähellä asiakkaita ja mahdollisimman vähän turhaa byrokratiaa”, Sammelvuo kuvailee.

1.11. alkaen myös Ropo Capital -konsernin johtoryhmä uudistuu. Ropo Capital Suomen toimitusjohtajana Sammelvuo edustaa johtoryhmässä konsernin teknologiajohtajana sekä Suomen maajohtajana. Sammelvuon lisäksi johtoryhmään kuuluvat konsernin toimitusjohtaja Rickard Westlund, konsernin kaupallinen johtaja Sami Levy, konsernin talousjohtaja Toni Rönkkö sekä Ropo Capital Ruotsin toimitusjohtaja Jonas Ramstedt.