Ropo Capital - Etelä-Karjalan jätehuolto

Etelä-Karjalan Jätehuolto panostaa työn mielekkyyteen lisäämällä laskutuksen automaatiota

Yhdeksän kunnan omistama Etelä-Karjalan Jätehuolto valitsi Ropon kumppanikseen uudistamaan laskutusta ja saatavien hallintaa. Tavoitteena oli automatisoida laskutuksen rutiineja, kasvattaa tehokkuutta ja lisätä henkilöstön työtehtävien mielekkyyttä.

Parikymmentä vuotta toimineessa Etelä-Karjalan Jätehuollossa on tehty aktiivisesti työtä toimintamallien uudistamiseksi – turhista rutiineista on haluttu eroon ja oman henkilöstön ammattitaito käyttöön liiketoiminnan kannalta oleellisiin asioihin.

Yhtiön hallintopäällikkö Satu Kurki kertoo, että automatiikkaa ja robotiikkaa hyödynnetään niin paljon kuin mahdollista. Kurki näkee uudistumisen edellytyksenä työssä viihtymiselle.

– Meille on tärkeää, että työntekijämme viihtyvät työssä hyvin. Mielekäs työ on tärkein yksittäinen jaksamiseen ja viihtyvyyteen vaikuttava tekijä. Haluamme saada työtehtävistä pois pakollisia rutiineja ja pitää painotuksen asiantuntijatyössä. Tässä automatiikan hyödyntäminen on avainasemassa.

Ropon malli huomioi jätehuoltoalan erityispiirteet

Ropo valikoitui kumppaniksi laskutuksen prosessien uudistamiseen vahvojen referenssiensä vuoksi.

– Jätehuoltoalalla puhutaan keskenään paljon käytössä olevista ratkaisuista – pystyin soittamaan suoraan tutuille nimille ja kysymään, että miten tämä oikeasti toimii. Emme halunneet olla testiyritys ja pioneeri vaan halusimme valmiin ratkaisun, Kurki kertoo.

Etelä-Karjalan Jätehuolto siirtyi Ropon palvelumalliin syksyllä 2018 ja ensimmäiset laskut siirtyivät Ropolle vuoden 2019 alussa. Palveluun siirtyminen kävi helposti ja nopeasti, sillä Ropon laskun elinkaaripalvelusta on jätehuoltoalalle pitkälle hiottu malli.

– Useilla muilla jäteyhtiöillä on Ropon palvelu käytössä, joten me hyödyimme olemassa olevasta käyttöönottomallista ja siitä, että toimialan erityispiirteet oli jo valmiiksi otettu huomioon. Meillä oli tarkka speksi mitä halusimme ja Ropo vastasi tähän tarpeeseen hyvin, Kurki kiittelee.

Sujuvuutta ja säästöjä

Etelä-Karjalan Jätehuollon palvelukokonaisuuteen kuuluu Ropo 24 -järjestelmän kautta toteutettava laskujen välitys ja saatavien hallinta maksumuistutuksista perintätoimiin saakka. Ropo vastaa myös maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta.

– Ropon laskun elinkaarimallilla toteutetussa prosessissa aineisto siirtyy automatisoidusti vaiheesta toiseen. Samalla laskutuksen jokainen osa-alue on helposti hallittavissa ja seurattavissa Ropo 24 -järjestelmässä, Ropon asiakkuusjohtaja Henry Pärssinen kertoo.

Etelä-Karjalan Jätehuolto on tyytyväinen uudistuneeseen laskutukseen, joka on sujuvoittanut prosesseja, tuonut säästöjä ja vapauttanut oman henkilöstön aikaa liiketoiminnan kannalta oleellisiin tehtäviin.

– Meidän liikevaihto muodostuu yksityisten kuntalaisten jätemaksupalveluiden tuottamisesta, niin sillä on oikeasti merkitystä, että voidaan tehdä tehokkaasti ja säästää, Kurki muistuttaa.

Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Kurki mainitsee mm. jätehuoltoyhtiön oman asiakaspalvelun tehostumisen.

– Kun kaikki tarvittava tieto on asiakaspalvelun saatavilla Ropo 24:ssä, asiakasta ei tarvitse pallotella henkilöltä toiselle. Myös asiakasrekisterin ylläpitoon on vapautunut aikaa, kun reskontran hoitamiseen, perintään ja maksuneuvontaan liittyneet tehtävät ovat siirtyneet Ropolle.

Suurin osa Etelä-Karjalan Jätehuollon laskutusvolyymista muodostuu jäteastioiden tyhjennyslaskutuksesta. Yhtiö hoitaa hieman yli miljoona tyhjennystä vuodessa. Kokonaisuudessaan yhtiö lähettää noin 170 000 laskua vuodessa.

Jätehuoltoala on yksi merkittävimmistä toimialoista, jossa Ropo toimii laskutuskumppanina – yli puolet toimialan laskuista Suomessa hoituu Ropon kautta. Etelä-Karjalan Jätehuollon lisäksi Ropon asiakkaita toimialalla ovat mm. Puhas, Lakeuden Etappi, Kiertokapula ja Jätekukko.

Lisätietoja:

Satu Kurki, hallintopäällikkö, Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, puh. +358 10 841 1801, satu.kurki@ekjh.fi
Henry Pärssinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital Oy, puh. +358 44 783 8782, henry.parssinen@ropocapital.fi


Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on yhdeksän kunnan omistama vuonna 1996 perustettu kiertotalousyhtiö. Osakaskuntia ovat Lappeenrannan ja Imatran kaupungit sekä Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat. Yhtiön toiminta-alueella asuu noin 130 000 asukasta. www.ekjh.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Joka 6. lasku Suomessa lähetetään meidän kauttamme. www.ropocapital.fi