Rickard Westlund - Ropo Capital

Ropo Capital kiihdyttää kansainvälisille markkinoille – toimitusjohtajaksi Rickard Westlund, Artti Aurasmaa hallitukseen

Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa jättää tehtävänsä Ropon johdossa ja siirtyy yhtiön hallitukseen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty muun muassa Swedbankin, Intrumin ja Lowellin johdossa työskennellyt Rickard Westlund. Westlund aloittaa tehtävässään 7.9.2020 ja jää samassa yhteydessä pois Ropo Capitalin hallituksesta, jossa hän on toiminut huhtikuusta 2019 lähtien.

Viime vuoden lopulla yrityskaupalla Ruotsiin laajentaneen Ropo Capitalin vahva kasvu jatkuu. Suomessa laskun elinkaaripalveluiden alalla markkinajohtajaksi kasvaneen Ropon tavoitteena on seuraavien vuosien aikana kasvaa johtavaksi toimijaksi myös muualla Pohjoismaissa.

Kasvua vauhdittamassa on nimekäs hallitus ja uusi toimitusjohtaja, jonka ansiot löytyvät erityisesti kansainvälisen kasvun johtamisesta Pohjois-Euroopassa. Rickard Westlund, 53, on tehnyt pitkän uran laskutuksen, perinnän ja rahoituksen alalla ja toiminut muun muassa Intrumin palveluksessa Pohjois-Euroopan liiketoimintojen johtajana ja Lindorffin (nykyinen Lowell) johdossa Pohjoismaissa.

– Ropon tavoitteena on vahva kasvu ja johtava markkina-asema Suomen lisäksi muualla Pohjoismaissa. Rickard on tehnyt pitkän ja kunnioitettavan uran, ja hänellä on erinomaiset näytöt kansainvälisen kasvun johtamisesta. Olemme vakuuttuneita, että Rickard on oikea henkilö johtamaan Ropon asiakaslähtöistä kasvua ja vauhdittamaan menestystä myös Pohjoismaisilla markkinoilla. Olemme myös erittäin tyytyväisiä, että Artti jatkaa Ropon hallituksen jäsenenä, sanoo Ropo Capitalin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Molander.

Ropolle Rickard Westlund siirtyy Ruotsin suurimman tilitoimiston Ludvig & Co:n toimitusjohtajan tehtävästä. Sitä ennen Westlund työskenteli Swedbankin johdossa yksityis- ja yritysasiakkuuksista vastaavana johtajana.

– Ropolla on osaava porukka, todella vahva yrityskulttuuri ja palvelu, joka perustuu itsekehitettyyn huipputeknologiaan. Hallituksen jäsenenä olen päässyt seuraamaan yhtiön kasvua läheltä ja uskon vahvasti Ropon menestysedellytyksiin Pohjoismaissa. Palvelumallimme on ainutlaatuinen ja ropolaisilla on hyvä draivi. Odotan innolla, että pääsen syventymään uuteen tehtävään ja avaamaan ovia myös kansainvälisillä markkinoilla, syyskuussa toimitusjohtajana aloittava Westlund kommentoi.

Ropon nykyinen toimitusjohtaja Artti Aurasmaa siirtyy yhtiön hallitukseen syyskuussa. Aurasmaa on toiminut Ropon toimitusjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Johtajakauden aikana Ropo-konsernin liikevaihto on kasvanut 550 %, henkilöstömäärä kolminkertaistunut ja yhtiö kasvanut kilpailemaan myös kaikista suurimmista asiakkuuksista Suomessa. Nyt samaa kasvua haetaan muualta Pohjoismaista. Ensimmäisenä vuorossa on Ruotsi.

– Neljä vuotta on mennyt nopeasti ja Ropon kasvuvauhti vain kiihtyy. Ropolla on vahva palvelukokonaisuus, aivan poikkeuksellinen voittamisen kulttuuri ja vielä paljon saavutettavaa. Omalta osaltani haluan nyt keskittyä vauhdittamaan kasvua Ropon hallituksesta käsin. Olen todella tyytyväinen, että hallituksemme löysi jatkajakseni kokeneen johtajan, jonka ohjauksessa seuraavatkin kasvuaskeleet ovat mahdollisia. Lämpimästi tervetuloa Ropojengiin Rickard, väistyvä toimitusjohtaja Aurasmaa toivottaa.

Aurasmaan lisäksi Ropon hallituksessa vaikuttavat muun muassa, Adelis Equity Partnersin Rasmus Molander, Gustav Bard ja John-Matias Uuttana, Collector Bankin varatoimitusjohtaja Susanne Bruce ja neuvonantajana toimiva Swedbankin entinen pääjohtaja Michael Wolf.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jenni Jantunen, Head of Brand and Marketing, Ropo Capital
puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan ja automaatioon. Työllistämme Suomessa ja Ruotsissa noin 270 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 yritystä luottaa palveluihimme. Suomessa joka 6. lasku lähetetään meidän kauttamme. Tavoitteenamme on kasvaa alamme johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä. www.ropocapital.fi