Ropo - kuva SATO

SATOn vuokravalvonta Ropolle

Ropo Capital hoitaa jatkossa merkittävän osan vuokrasaatavien maksuvalvonnasta Suomessa SATO Oyj:n siirtyessä kesällä 2020 Ropon vuokravalvontapalveluun. Palvelukokonaisuuteen sisältyy automatisoitu maksuvalvonta, muistutus- ja perintäpalvelu sekä maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu ja juridinen neuvonta.

SATO Oyj on yksi Suomen suurimmista vuokranantajista. Yhtiön omistuksessa on yli 26 000 asuntoa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä sekä Pietarissa. Asukkaita vuokrakodeissa on noin 50 000. SATOn liikevaihto vuonna 2019 oli 296 miljoonaa euroa ja asuntojen nettovuokratuotto 207 miljoonaa euroa.

– SATO on meille merkittävä kumppanuus ja vahvistaa asemaamme vuokrasaatavien maksuvalvonnassa Suomessa. Meillä on kilpailukykyinen kokonaisuus ja hyvät referenssit. Vuokravalvonnan osalta referenssiasiakkaanamme on toiminut ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Balder, kertoo Ropo Capitalin kaupallinen johtaja Sami Levy.

Aiemmin SATO vastasi itse muistutus- ja perintätoimista. Jatkossa Ropo hoitaa maksumuistutusten lähettämisen, maksujen valvonnan ja perinnän. Ropo vastaa myös erääntyneisiin maksuihin liittyvästä asiakaspalvelusta, eräpäivien siirroista ja maksusuunnitelmien tekemisestä.

– Ropon palveluiden avulla vuokrasaatavien hallinnasta on rakennettu SATOlle nykyaikainen ja automatisoitu kokonaisuus, joka vapauttaa resursseja ja parantaa asiakaspalvelun laatua. Kun muistutus- ja perintäpalvelu on räätälöity asiakkaan toimialan ja tarpeen mukaan, se tuo mukanaan kilpailuetua, Levy kuvailee.

Palveluiden ulkoistaminen Ropolle tukee SATOn strategisia kehitystavoitteita, jossa digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet valjastetaan asiakaskokemuksen kehittämiseen sekä tehokkaisiin ja automatisoituihin toimintamalleihin.


Ropo Capital
Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan ja automaatioon. Työllistämme Suomessa ja Ruotsissa noin 270 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 yritystä luottaa palveluihimme. Suomessa joka 6. lasku lähetetään meidän kauttamme. Tavoitteenamme on kasvaa alamme johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä. www.ropocapital.fi

SATO Oyj
SATO Oyj on Suomen johtavia vuokranantajia. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2019 lopussa yhteensä yli 26 000 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 4,7 miljardia euroa. www.sato.fi


Kuva: SATO