Oomi Energia valitsi Ropon laskutuskumppanikseen – 5 miljoonaa sähkölaskua Ropon elinkaaripalveluun

Suomen kolmanneksi suurin sähkömyyntiyhtiö Oomi Energia automatisoi laskutustaan Ropon laskun elinkaaripalvelun avulla. Huhtikuun alusta lähtien Ropo vastaa Oomin laskujen välityksestä, saatavien hallinnan kokonaisuudesta ja maksuneuvonnasta. Käyttöönotto tehdään vaiheittain vuoden 2020 aikana.

1.4.2020 toimintansa aloittanut Oomi Energia yhdistää 11 energiayhtiön sähkönmyynnin. Yhdistymisen myötä yhtiö on kasvanut maamme kolmanneksi suurimmaksi sähkönmyyjäksi ja palvelee 420 000 asiakasta ympäri Suomea.

Oomin sähkölaskutus hoidetaan keskitetysti osakkaiden perustaman asiakaspalveluyhtiö Ensin Palvelut Oy:n kautta. Ropon palvelusopimukseen sisältyy koko laskun elinkaaripalvelu laskun välityksestä maksuvalvontaan ja muistutus- ja perintäpalveluun asti. Ropo vastaa myös laskujen maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta ja maksuneuvonnasta.

Ropon teknologisten ratkaisujen avulla asiakkaiden puolesta hoidetaan koko laskutukseen liittyvä ketju: energian laskutus, reskontran hoito, saatavien valvonta ja perintä sisältäen asiaankuuluvan lainsäädännön seurannan ja toimeenpanon.

– Resurssien optimoinnin ja kustannussäästöjen lisäksi laskutuksen ja maksuvalvonnan ulkoistaminen lyhentää maksuaikoja ja pienentää luottotappioita. Ropon palveluiden avulla voimme tarjota sujuvat toimintaprosessit laskutukseen, kertoo Ensin Palvelut Oy:n kehitysjohtaja Tiina Lyyra.

Oomi Energian perustajayritykset ovat Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia, Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia.

Oomin yhteenlaskettu laskutusvolyymi on noin 5 miljoonaa laskua vuosittain. Laskutus siirtyy Ropon elinkaaripalveluun vaiheittain huhtikuusta alkaen.

Lisätietoja:
Mikko Uotinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital Oy, p. 040 500 4339, mikko.uotinen@ropocapital.fi
Tiina Lyyra, kehitysjohtaja, Ensin Palvelut Oy, p. 040 770 9070, tiina.lyyra@ensin.fi

Oomi Energia ja Ensin
Oomi Energia Oy on 1.4.2020 perustettu sähkönmyyntiyhtiö. Sen perustajayritykset, yksitoista paikallista alan toimijaa eri puolilta Suomea, yhdistävät Oomi Energiassa voimansa voidakseen tarjota asiakkailleen yhä monipuolisempia ja parempia palveluita kilpailukykyiseen hintaan kautta Suomen. Oomi Energian ja Ensinin ovat perustaneet Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia, Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia.
www.oomi.fi

Ropo Capital
Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme noin 260 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Välitämme joka kuudennen laskun Suomessa ja yli puolet kaikista suomalaisten sähkölaskuista.
www.ropocapital.fi