Adelis on Ropo Capitalin uusi pääomistaja

Adelis Equity Partners on ostanut enemmistön RopoHold Oyj:stä ja RopoHold on lunastanut enintään 75 miljoonan euron vaihtuvakorkoisen joukkovelkakirjalainan

Yrityskauppa, jossa Adelis Equity Partners AB:n hallinnoima pääomasijoitusrahasto Adelis Equity Partners Fund II ostaa enemmistön RopoHold Oyj:stä (”Ropo Capital” tai ”Yhtiö”) pörssitiedotteella 25.2.2019 tiedotetun mukaisesti, on saatu päätökseen. Kilpailuviranomaisen hyväksyntä kaupan toteuttamiselle on saatu ja järjestelyn ehdot ovat siten täyttyneet.

Tänään toteutuneen järjestelyn myötä uusina omistajina aloittavat Adeliksen lisäksi mm. Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Uudistunut omistuspohja vahvistaa konsernin kasvun edellytyksiä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Kaupan voimaantulon myötä Yhtiö lunastaa ennenaikaisesti enintään 75 miljoonan euron vaihtuvakorkoisen joukkovelkakirjalainan, jonka ISIN-koodi on FI4000292461, (”Joukkovelkakirjalaina”) 19.3.2019 tiedotetun mukaisesti. Yhtiö on tänään lunastanut kaikki ulkona olevat Joukkovelkakirjalainat kokonaisuudessaan. Joukkovelkakirjalainanhaltijoille annettu Joukkovelkakirjalainan vapaaehtoista lunastusta koskeva ilmoitus edellytti ja oli ehdollinen sille, että yrityskauppa toteutuu.

Yhtiö tulee hakemaan Joukkovelkakirjalainan poistamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalta.

Lisätietoja:

ROPOHOLD OYJ
Toni Rönkkö, Talousjohtaja
puhelin: +358 44 5698 168
sähköposti: toni.ronkko@ropocapital.fi

Ropo Capital on laskun elinkaaripalveluiden tarjoaja, jonka toiminta pohjautuu vahvaan teknologiseen alustaan. Ropo Capital on tällä hetkellä ainoa yhtiö pohjoismaissa, jonka palvelut kattavat koko laskun elinkaaren hallinnan, laskun lähetyksestä reskontran hoitoon, saatavien hallintaan ja rahoitukseen asti. Ropo Capitalin toimintamalli ja ensiluokkainen arvolupaus pohjautuu Yhtiön omaan Ropo 24 -ohjelmistoon, joka on kehitetty automatisoimaan ja yhtenäistämään laskutuksen prosesseja, minimoimaan manuaaliset työvaiheet ja parantamaan laskutuksen raportointia. Ropo Capital on perustettu vuonna 2008 ja tänä päivänä noin 8 000 yritystä käyttää sen palveluita. Yhtiö työllistää noin 180 asiantuntijaa Kuopiossa, Porvoossa ja pääkaupunkiseudulla.