Ropo Capital pyrkii Pohjoismaiden johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi – Adelis uudeksi pääomistajaksi

Ropo Capital on viime vuosien aikana kasvanut Suomen johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi. Yhtiö kilpailee markkinoilla teknologiakärjellä; asiakkaille tarjotaan palveluratkaisu, joka automatisoi koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontran hoitoon, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Suomalaista palveluosaamista on nyt tarkoitus viedä myös muihin Pohjoismaihin.

English Version »

Ropo Capital on kiihdyttänyt kasvuaan erityisesti parin viimeisen vuoden aikana ja kasvanut Suomen johtavaksi laskun elinkaaripalveluiden tarjoajaksi. Yhtiö työllistää nyt noin 185 osaajaa ja välittää noin joka kuudennen laskun Suomessa. Päätoimipisteessä Kuopiossa työskentelee talouden ammattilaisia ja suuri joukko ohjelmistokehityksen asiantuntijoita.

– Menestyksemme perusta on teknologian ja palvelun saumaton yhdistelmä. Automatisoitu laskutuksen ja saatavien hallinnan kokonaisuus integroituu osaksi asiakkaamme laskutusprosessia, minimoi manuaalisen työn ja mahdollistaa paremman seurattavuuden, kuvailee Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa.

– Oma ohjelmistokehitys on Ropon kilpailuvaltti. Kilpailijoista meidät erottaa myös muissa Pohjoismaissa poikkeuksellinen, yhden palveluntarjoajan malli, Aurasmaa jatkaa.

Automatisoidulle laskun elinkaaripalvelulle on kysyntää. Ropo on kasvattanut markkinaosuuttaan mm. energiasektorilla, terveyspalveluissa ja jätehuollossa. Yhtiön asiakkaista löytyvät mm. Elenia, Mehiläinen ja Jätekukko.

– Olemme laajentaneet yhteistyötä systemaattisesti aiemmin pelkkää laskujen välityspalvelua käyttäneiden asiakkaiden kanssa ja näin kasvattaneet elinkaaripalvelun osuutta konsernin liikevaihdossa. Kasvun taustalla vaikuttaa myös onnistunut yhdistyminen Enfo Zenderin kanssa, jonka myötä Ropon palvelukokonaisuus sai nykyisen muotonsa alkuvuodesta 2017, Aurasmaa selventää.

Suomessa markkinajohtajaksi 2020

Uuden omistajan myötä liiketoiminta kehitetään vahvasti kotimaassa ja kasvua haetaan Suomen lisäksi muista Pohjoismaista. Ropo Capitalin tavoitteena on kasvaa markkinajohtajaksi Suomessa vuoteen 2020 mennessä.

– Suomessa on meille vielä paljon kasvun varaa ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti voidaksemme tarjota asiakkaillemme entistäkin kokonaisvaltaisempaa palvelua. Raportointiratkaisuissa olemme vahvoja ja siihen kehitykseen panostamme jatkossakin. Toinen osa-alue on rahoituspalvelut, Aurasmaa listaa.

– Olemme usean vuoden ajan seuranneet Ropo Capitalin menestystä ja olemme vaikuttuneita yrityksen noususta Suomen johtavaksi toimijaksi. Ropon koko laskutuksen elinkaaren integroiva malli on ainutlaatuinen ja yhtiöllä on edellytykset vahvistaa asemaansa suomalaisten yritysten kumppanina mm. myyntisaamisten rahoittamista laajentamalla. Lisäksi näemme merkittävän potentiaalin Ruotsin ja Norjan markkinoilla, kommentoi Adeliksen Rasmus Molander.

Ropon toimiva johto jatkaa nykyisissä tehtävissään ja säilyttää vähemmistöosakkuuden yhtiössä. Kauppakirjat allekirjoitettiin sunnuntaina 24.2. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Median yhteydenotot:
Jenni Jantunen, brändi- ja markkinointipäällikkö, Ropo Capital, puh. +358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi
Rasmus Molander, Partner, Adelis Equity Partners: +46 70 823 74 33, rasmus.molander@adelisequity.com
Artti Aurasmaa, toimitusjohtaja, Ropo Capital, artti.aurasmaa@ropocapital.fi

Adelis Equity Partners
Adelis on aktiivinen arvonluonnin partneri keskisuurissa Pohjoismaisissa yrityksissä. Adelis perustettiin 2013 päämääränään nouseminen johtavaksi Pohjoismaisiin keskisuuriin yrityksiin keskittyväksi pääomasijoitusyhtiöksi. Adelis on perustamisestaan lähtien ollut segmenttinsä aktiivisimpia yhtiöitä 20 sijoituksellaan ja yli 50 lisäyritysostollaan. Adelis hallinnoi kahden rahaston kautta noin 1 miljardin euron pääomaa. Lisätietoa osoitteesta www.adelisequity.com.

Ropo Capital
Ropo Capital on johtava kotimainen laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Työllistämme n. 180 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 8 000 suomalaisyritystä luottaa palveluihimme. Joka 6. lasku Suomessa lähetetään meidän kauttamme. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla oman alamme markkinajohtaja Suomessa.