Pori Energia ja Ropo Capital syventävät yhteistyötään

Pori Energia on valinnut Ropon kumppanikseen maksuvalvonnan ja perintätoimen osalta. Energiayhtiön perintäprosessi on siirtynyt Ropolle kahdessa vaiheessa; kesällä käyttöön otettiin perintäpalvelu ja vuoden lopusta lähtien Ropo on vastannut myös maksumuistutusprosessista. Uudistuksen avulla parannetaan asiakaspalvelua ja automatisoidaan saatavien hallintaa.

Pori Energia lähettää vuosittain noin 650 000 laskua. Aiemmin energiayhtiö vastasi erääntyneiden saatavien valvonnasta ja maksumuistutusten lähettämisestä itse. Ropon palvelun avulla saatavien hallinnasta on rakennettu yhtenäinen kokonaisuus, jossa maksuvalvonta- ja muistutusprosessi toimii automatisoidusti laskun erääntymisestä perintätoimiin asti.

– Uudistus vapauttaa meiltä resursseja, kun muistutus- ja perintäprosessi on nyt kokonaisuudessaan Ropolla. Laskut teemme edelleen meidän omassa asiakaspalvelujärjestelmässä, josta erääntyneisiin saataviin liittyvä tieto siirtyy rajapinnan kautta Ropo 24 -järjestelmään. Ropo hoitaa prosessin laskun erääntymisestä eteenpäin – kokonaisuuteen kuuluu maksumuistutusten lähettäminen, maksujen valvonta ja perintä, kertoo Pori Energian laskentapäällikkö Ari Österlund.

Ropo vastaa myös erääntyneisiin maksuihin liittyvästä asiakaspalvelusta, eräpäivien siirroista ja maksusuunnitelmien tekemisestä. Perinteisten asiakaspalvelukanavien lisäksi Pori Energian asiakkaiden käytössä on Ropo Online -palvelu, jossa maksuasioita voi hoitaa verkon kautta 24/7.

– Tärkeintä tässä on asiakkaan parempi palveleminen. Ropon asiakaspalvelussa on ammattitaitoa nimenomaan maksamiseen liittyvissä asioissa auttamiseen. Meidän asiakkaamme saavat nyt yhtenäisempää palvelua ja lisäksi asiakaspalvelun aukioloajat ovat laajemmat ja asioita voi hoitaa Online-palvelun kautta myös itsenäisesti, Österlund selventää.

Pori Energian saatavien hallinnan uudistus alkoi uuden perintäyhtiön valinnalla. Ensimmäiseen vaiheeseen edettiin nopeasti; uudistus aloitettiin kesäkuussa 2018 ja perintäpalvelu haluttiin käyttöön viiveettä.

– Tilaajana meille on ollut helppoa, että Ropo on pystynyt joustamaan tarpeidemme mukaan. Perintätoimi siirrettiin Ropolle nopeasti ja aikataulu oli todella kiireinen. Muistutusten siirto taas oli tarkkaan suunniteltu ja aikataulutettu prosessi. Ropo pystyi mukautumaan meidän tarpeisiimme molemmissa caseissa, Österlund kehuu.

– Yhteistyö on toiminut hyvin ja projekti edennyt aikataulussa. Ropo on muokannut käyttöönottoon juuri meille sopivan toimintamallin. Lanseerasimme mm. lyhyemmän syklin seurantapalaverit, joiden avulla operatiivinen henkilöstö saatiin tiiviimmin mukaan muutostyöhön ja koko porukka sitoutettua uusiin käytäntöihin, Österlund kuvailee.

Energia-alalla vahva markkina-asema

Saatavien hallinnan uudistuksen osalta käyttöönotto alkaa olla valmis, mutta Pori Energian kehitysprosessi jatkuu aktiivisena edelleen. Energiayhtiö on siirtymässä uuteen asiakaspalvelujärjestelmään ja Ropo on tiiviisti mukana myös järjestelmävaihdossa.

– Ropo 24 integroidaan uuteen asiakaspalvelujärjestelmään ja samalla selvitetään yhteistyön laajentamista mm. luottotietopalvelun osalta. Ropon luottotietoratkaisu voisi olla hyvä lisä meidän kokonaisuuteen, Österlund toteaa.

Ropo Capitalilla on vahva markkina-asema energia-alalla. Pori Energian lisäksi yhtiön referenssiasiakkaista löytyvät mm. Elenia, Oulun Energia ja Savon Voiman, Jyväskylän Energian, Kuopion Energian ja Lappeenrannan Energian muodostama Väre.

Suomalaisten sähkölaskuista noin 60 prosenttia välitetään Ropon palvelun kautta.

Lue myö mediatiedote »


Lisätietoja:

Ropo Capital, asiakkuusjohtaja Mikko Uotinen, puh. 040 500 4339, mikko.uotinen@ropocapital.fi
Pori Energia, laskentapäällikkö, Ari Österlund, puh. 044 701 2055, ari.osterlund@porienergia.fi

Pori Energia on 120 vuotta toiminnassa ollut energia-alan yritys, joka työllistää yli 230 henkeä. Yrityksen vuosittainen liikevaihto on 138 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat energian tuotanto, sähkön myynti, kaukolämmitys ja -jäähdytys sekä käynnissäpito-, urakointi- ja tuulivoimapalvelut.