Sammakkokangas toi kymmenen kunnan jätehuollon Ropon laskutuksen piiriin

Jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas automatisoi laskutustaan Ropon laskun elinkaaripalvelun avulla. Laskutusuudistuksessa tärkeintä on resurssien käytön järkeistämisen lisäksi prosessin helpompi hallittavuus ja kattavampi seuranta. Uudistuksen myötä laskutuksen kokonaisuus hoidetaan maksuvalvontaan ja viranomaistoimintoihin asti Ropo 24 -järjestelmän kautta.

Ropon kanssa toteutetun laskutusuudistuksen avulla Sammakkokangas hakee selkeyttä laskutuksen hallintaan ja vastaa tulevien vuosien aikana lähes kaksinkertaistuvaan laskutusvolyymiin.

– Ihan ykkösjuttuhan on, että meillä säästyy tässä rahaa. Uudistuksen tärkein pointti on laskutuksen prosessien yhtenäistäminen, järjestelmien päivitys tähän päivään ja automatisointi niin, että koko prosessi toimii tehokkaasti valmiiksi määritetyn protokollan mukaan ja laskut, muistutukset, ulosottohakemukset ja muut hoituvat systemaattisesti ilman manuaalista työtä, kertoo Sammakkokankaan toimitusjohtaja Outi Ruuska.

– Se, että Ropon palveluun siirtyminen ei vaatinut suurta IT-projektia oli syy, miksi pystyimme tekemään uudistuksen nyt, vaikka meillä on käynnissä muitakin isoja hankkeita, Ruuska lisää.

Jätehuoltoala uudistuu nopeaa tahtia – monessa jäteyhtiössä on vastassa laskutusmäärien nopea kasvu mm. uusien osakaskuntien myötä ja samalla paine sähköistymiseen ja automatisointiin on kova. Jäteyhtiöissä Ropon pitkälle automatisoitu laskun elinkaaripalvelu on otettu hyvin vastaan ja referenssit puhuvat puolestaan.

– Meille oli iso etu, että Ropon ratkaisussa jätehuoltoon liittyvät erityispiirteet oli jo huomioitu. Tiesimme myös, että Ekokympin ja Jätekukon projektit olivat sujuneet hyvin ja saimme erityisen hyvää palautetta Ropon käyttöönottojen sujuvuudesta. Meidänkin projektissa vetovastuu on pysynyt selkeästi Ropolla ja yhteistyö on sujunut hyvin, Ruuska kehuu.

Ropon kasvu jätehuollon toimialalla perustuu teknologian ja palvelun yhdistelmään. Elinkaarimallissa koko laskutusprosessi automatisoidaan toimialan erityisvaatimukset huomioiden. Samalla asiakkaita palvellaan asiantuntevalla, mutta sopivan henkilökohtaisella otteella.

– Meidän ratkaisumme tuo jäteyhtiöille laskutuksen ja saatavien hallinnan parhaat käytännöt valmiiksi räätälöidyssä paketissa. Oma ohjelmistokehityksemme varmistaa, että yksilöllisten ratkaisujenkin rakentaminen onnistuu joustavasti, kertoo Ropo Capitalin asiakkuusjohtaja Henry Pärssinen.

Sammakkokankaan palvelukokonaisuuteen kuuluu Ropo 24 -järjestelmän kautta toteutettava laskujen välitys ja saatavien hallinta maksumuistutuksista perintätoimiin sekä kattavat raportointityökalut, joilla laskutuksen data saadaan käyttöön helposti ja helppolukuisessa muodossa. Lisäksi Ropo vastaa maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta.

Sammakkokangas siirtyi Ropon laskun elinkaarimalliin kesällä 2018.

Tutustu referenssicaseen »


Lisätietoja:

Outi Ruuska, toimitusjohtaja, Sammakkokangas Oy, puh. 044 4685 500, outi.ruuska@sammakkokangas.fi
Henry Pärssinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital Oy, puh. 044 783 8782, henry.parssinen@ropocapital.fi

Sammakkokangas Oy
Sammakkokangas Oy on kymmenen kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka hoitaa toiminta-alueensa jätteiden keräilyn, käsittelyn, ekopisteiden ylläpidon, jäteasemapalvelut, jäteneuvonnan ja laskutuksen. Yhtiön omistajina ovat Äänekosken, Saarijärven ja Viitasaaren kaupungit sekä Pihtiputaan, Petäjäveden, Karstulan, Uuraisten, Kinnulan, Kannonkosken ja Kivijärven kunnat. www.sammakkokangas.fi