Ropo 24 -versiopäivitys 3.16

Ropo pitää huolen siitä, että asiakkaiden käytössä olevat Ropon teknologiat ja järjestelmät kehittyvät jatkuvasti. Tuomme uusia ominaisuuksia ja toiminallisuuksia, joilla voimme helpottaa asiakkaidemme arkea – Ropo 24:n järjestelmäpäivitykset julkaistaan 11 kertaa vuodessa.

Julkaisutiedote 6/2018

 • Ropo 24 käännöstiedostot on päivitetty.
 • Ropo24:n tietoturvaa ja kirjautumiskäytäntöjä on parannettu.
 • Mikäli hyvityslasku saapuu sähköiselle verkkolaskulle tai postitse toimitettavalle veloituslaskulle ennen kuin veloituslasku on ehditty lähettää, lähetetään veloituslasku alkuperäisenä. Aikaisemmin veloituslaskussa on näkyvyt hyvityksen kohdistus, joka on aiheuttanut haasteita vastaanottajan ostoreskontrakäsittelyssä.
 • Raportit -> Tehtävä toimintoon lisätty uudeksi sarkkeeksi ainieston lähetystapa. Tämä auttaa näkemään yhdellä näkymällä aineistojen tehtäväkohtaiset toimitustavat. Tämän lisäksi hakua optimoitu ja nopeutettu.
 • Kun tehtävä etenee jatkossa käsittelystä jakeluun saakka (tulostetut kirjeet postin jakeluun, sähköiset laskut operaattoreille / pankeille), tehtävälle tulee tästä merkintä.
 • Sähköisten laskujen virheiden korjauksen yhteyteen on lisätty tieto siitä, kuinka lasku on korjauksen jälkeen lähetetty eteenpäin.
 •  Perintätehtävien syöttöön tehdään tarkistus henkilön iän osalta; jos perintätehtävän henkilö on alaikäinen tai henkilö on ollut alaikäinen laskun päiväyksen aikaan, tästä ilmoitetaan käyttäjälle ja tehtävää ei voi tallentaa.
 • Hyvityslaskujen käsittelyssä hyvityksen kohdistamistoimintoa on parannettu siten, ettei Kohdista-painikkeen kautta avautuva haku automaattisesti hae tehtäviä, mikäli haussa käytetty oletusarvo (asiakasnumero) on tyhjä tai 0.
 • Toimeksiantajan tuoterekisterin hakua on muutettu siten, että oletuksena haetaan aikaisemman 100 tuloksen sijaan 500 hakutulosta.
 • Aiemmin kaikki maksumuistutukset lähetettiin oletuksena asiakkaan laskutusosoitteeseen ja vasta perinnästä alkaen postitusosoitteeseen. Ominaisuutta on laajennettu käyttöliittymästä syötettävälle maksumuistutukselle; jatkossa muistutuksen lähetykseen käytetään asiakkaan laskutusosoitetta, mikäli sellainen on asiakkaalle määritetty.
 • Etusivun graafeihin tehty optimointia sekä nopeutettu hakuja.

Versiopäivitys suoritetaan sunnuntaina 1.7.2018 klo 12-24 välisenä aikana. Päivityksen aikana tehdään muutoksia myös Ropo 24 -taustajärjestelmiin sekä toteutetaan kuukausittaiset tietoturva- ja versiopäivitykset.