Ropo Capitalin emoyhtiö laski onnistuneesti liikkeelle 3-vuotisen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan

Ropo Capital -konsernin emoyhtiö RopoHold Oy on laskenut liikkeelle 50 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Transaktio kiinnosti erityisesti ruotsalaisia ja norjalaisia sijoittajia.

English Version>>

Ropohold Oy (”Ropo” tai “Yhtiö”) on onnistuneesti tarjonnut merkittäväksi 50 miljoonan euron vakuudellisen joukkovelkakirjalainan 75 miljoonan euron joukkovelkakirjalainaohjelman puitteissa (”Joukkovelkakirjalaina”). Joulukuussa 2020 erääntyvälle joukkovelkakirjalainalle maksetaan kvartaaleittain 3-kuukauden Euribor-korkoa lisättynä 7,00 prosentin marginaalilla.

Joukkovelkakirjalainaan sovelletaan Suomen lakia, ja yhtiö on sitoutunut listaamaan joukkovelkakirjalainan Nasdaq Helsinkiin 9 kuukauden kuluessa liikkeeseenlaskupäivästä.

Transaktiosta saatavat varat käytetään yhtiön olemassa olevien korollisten lainojen uudelleenrahoittamiseen, osakaslainojen ja ylimääräisen osingon maksuun sekä yleisiin yritystoimintaan liittyviin käyttötarkoituksiin.

Transaktio otettiin hyvin vastaan markkinoilla, ja siihen osallistui pääasiassa pohjoismaisia institutionaalisia sijoittajia erityisesti Ruotsista ja Norjasta. Lisäksi kysyntä oli vahvaa Manner-Euroopassa.

– Ropo on edelleen kasvunsa alkuvaiheessa ja rahoitusjärjestely vahvistaa yhtiön rahoitusasemaa entisestään. Järjestelyn tuoma joustava rahoitus tukee yhtiön kasvutavoitteita hyvin ja mahdollistaa kasvun katalysoinnin. Tavoitteena on kasvaa alan markkinajohtajaksi kotimaassa ja rahoituksen myötä päämäärän tavoittelu jatkuu – samalla uudistamme perinteistä toimialaa teknologisena edelläkävijänä, kertoo Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa.

Pareto Securities Oy toimi joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskun pääjärjestäjänä.

Lisätietoja:
Artti Aurasmaa, toimitusjohtaja, Ropo Capital, artti.aurasmaa@ropocapital.fi

Markus Wirenhammar, Head of Debt Capital Markets, Pareto Securities AB
+46 70-872 51 86, markus.wirenhammar@paretosec.com

Ropo Capital
Ropo Capital on johtava kotimainen laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Kilpailemme markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu digitalisaation etuihin ja vahvaan automaatioon. Yli 8 000 yritystä Suomessa käyttää aktiivisesti palvelujamme. Kasvuvauhtimme on ollut viime vuosien aikana noin 40 prosenttia ja vuonna 2017 liikevaihtomme ylittää 40 miljoonaa euroa. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla oman alamme markkinajohtaja Suomessa.

Sentica Partners
Sentica on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuurten ja pienten kotimaisten yritysten omistamiseen sekä aktiiviseen kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 500 miljoonan euron pääomia, ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi