Pohjois-Karjalan Sähkö modernisoi laskutuspalveluaan

Pohjois-Karjalan Sähkö modernisoi laskutuspalveluaan

PKS-konserni uudistaa laskutusprosessiaan ja ottaa käyttöön Ropo Capitalin laskun elinkaaren hallinnan kokonaisuuden. Palveluun sisältyy laskujen välitys, reskontran hoito ja automatisoitu muistutus- ja perintäpalvelu katkaisutoimintoineen. Lisäksi Ropo vastaa sähkölaskujen maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta.

Yhtiön liikevaihto on reilut 104 miljoonaa euroa ja sähkön myynti noin 1200 miljoonaa kilowattituntia vuodessa. Omaa vesivoimaa tuotetaan kymmenessä vesivoimalassa ympäri Pohjois-Karjalaa keskimäärin 200 miljoonaa kilowattituntia vuodessa ja tuulivoimaosuuksia tällä hetkellä noin 2,2 miljoonan kilowattitunnin edestä. Asiakkaita konsernilla on kaikkiaan 89 000.

PKS oli ensimmäisiä sähköyhtiöitä, jotka toivat vihreän sähkön ja ylipäätään erilaistetut sähkötuotteet Suomen markkinoille pian kilpailun vapauduttua 1995. Myös tällä hetkellä PKS on kotimaan sähkömarkkinoiden edelläkävijöitä. Yhtiön valikoimista löytyy muun muassa uudentyyppinen sähkötuote PKS Priima, jolla asiakas voi ostaa sähköä pörssin tuntihinnalla, tehdä hintakiinnityksiä ja optimoida omasta sähköntuotannosta saatavan tuoton.

– PKS on keskikokoinen ja sen myötä ketterä sähköyhtiö, joka on ollut aina kiinnostunut pysymään kehityksen kärjessä. Yhteistyömme siirtää konsernin kohti täydellistä laskuautomaatiota – tarkoituksena on minimoida manuaaliset työvaiheet ja parantaa raportointia, kuvailee Ropo Capitalin asiakkuusjohtaja Mikko Uotinen.

PKS-konsernin laskun elinkaaren hallinta siirtyy Ropo Capitalin hoidettavaksi helmikuussa 2018.

Lisätietoja:
Hannu Roivas, Talousjohtaja, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy, puh. 050 373 4718, hannu.roivas@pks.fi
Mikko Uotinen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital, puh. 040 500 4339, mikko.uotinen@ropocapital.fi

PKS-konserniin kuuluvat sähkökauppa-, sähköntuotanto-, verkkopalvelu-, ja verkostourakointiliiketoiminnat sekä sähkönjakelutekniikan asiantuntijapalvelut. Emoyhtiönä toimii Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ja tytäryhtiöinä Enerke Oy, PKS Sähkönsiirto Oy ja Kuurnan Voima Oy sekä Enerke Oy:n tytäryhtiö SLT-Consults Oy. Emoyhtiöön sisältyvät sähkökauppaliiketoiminta, sähköntuotanto ja konsernipalvelut. www.pks.fi