Ropo Capital - Sami Levy

Blogi: Kuka tuntee asiakkaasi paremmin kuin sinä itse?

Googlella on yksi nyky-yhteiskunnan kiinnostavimmista tietopankeista. Verkkokäyttäytyminen kertoo paljon ihmisestä – kiinnostuksen kohteista ja ostoaikeista, joiden perusteella myyntikontakti voidaan suunnitella oikealla sisällöllä ja oikeaan aikaan. Digijalanjälki on arvokas monelle yritykselle.

Asiakkaan tunteminen on avain tehokkaaseen myyntiin, mutta se auttaa myös säästöissä. Tunne asiakkaasi, niin myyt oikeille henkilöille. Tunne asiakkaasi, niin osaat käyttää resurssisi oikein.

Yritykset joutuvat etsimään koko ajan uusia kustannussäästöjä säilyäkseen hengissä. Talousosastot ovat saneeranneet muita yksiköitä, mutta enää se ei riitä. Myös taloushallinnon on osallistuttava säästötalkoisiin. Se onnistuu helposti, jos me saamme auttaa.

Yrityksesi on ehkä aiemmin ulkoistanut laskujen välityksen, hoitanut itse reskontran ja käyttänyt perinnässä kumppania. Kolme toimintoa, kolme eri tekijää. Kolme hajanaista tietokantaa.

Me tarjoamme nämä toiminnot yhtenäisenä prosessina. Puhumme laskun elinkaaren hallinnasta. Säästät, kun oma väkesi vapautuu laskutuksen ja reskontran pyörittämisestä. Lisäksi aiemmin hajallaan ollut laskutusinformaatio kerätään yhteen ja raportoidaan sinulle selkeiksi kokonaisuuksiksi palasteltuna. Säästöjen lisäksi saat reaaliajassa päivittyvän tietopankin, jonka avulla poraudut helposti asiakkaidesi maksukäyttäytymiseen.

Meidän tietopankkimme ei sisällä tietoa asunnonostoaikeista tai lomalennoista. Me tiedämme miten asiakkaasi maksaa ja miten maksukäyttäytyminen eroaa keskiarvosta. Me tunnemme asiakkaidemme asiakkaiden maksukäyttäytymisen paremmin kuin asiakkaamme itse.

Tämän tietämyksen avulla me kehitämme muun muassa rahoituspalveluitamme niin, että asiakkaasi taloustilanne ei missään tapauksessa estä asiakastasi ostamasta lisää yritykseltäsi. Me emme tyydy vähempään kuin myyntisi kasvattamiseen. Säästöt ja tulevaisuudessa lisämyynti. Meidän ajatuksissamme ne kulkevat käsi kädessä.

Sami Levy
Luova johtaja
Ropo Capital

Ropo Capitalin blogissa julkaistaan puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista erityisesti liike-elämään, talouteen ja laskutukseen liittyen.