Trust Kapitalin joululahjoitus KYSin vastasyntyneiden teho-osastolle

Trust Kapitalin joululahjoituksella tuetaan tänä vuonna Kuopion yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston laitehankintoja. Lisäksi vanhempia lapsipotilaista muistetaan lasten veri- ja syöpätautien osastolle toimitettavalla lelulahjoituksella.

Trust Kapitalin joululahjoituksella tuetaan tänä vuonna Kuopion yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston laitehankintoja. Lisäksi vanhempia lapsipotilaista muistetaan lasten veri- ja syöpätautien osastolle toimitettavalla lelulahjoituksella.

Vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan vastasyntyneitä ja alle 1-vuotiaita tehohoitoa tai erityistarkkailua tarvitsevia lapsia. Trust Kapitalin lahjoitusvaroilla hankitaan osastolle uusi sinivalolaite, jolla poistetaan vastasyntyneiden elimistöstä keskushermostolle ja kehitykselle vaarallista bilirubiinia.

Kysin vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan vuosittain 500-600 potilasta. Tehohoitoon kuuluu tarkkailua ja elintoimintojen tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Suurin osa osastolla hoidettavista lapsista on ennenaikaisesti syntyneitä.

– Kotimaisena yhtiönä halusimme valita lahjoituskohteen, joka tukee suomalaista hyvinvointia. Teho-osaston laitehankinnat nähtiin meillä hyväksi tavaksi auttaa. Myös pienten potilaiden viihtyminen sairaalajaksojen aikana on tärkeää, siksi hankimme sinivalolaitteen lisäksi KYSille toivelistalle olleita leluja ja pelejä, Trust Kapital Groupin toimitusjohtaja Petri Tukiainen keroo.

KYS, vastasyntyneiden tehohoito>>
KYS, lasten veri- ja syöpätaudit>>